Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles, participa a la Trobada de Cooperatives Escolars d’Osona i el Lluçanès en què reuneix prop de 400 alumnes a Olost

16/05/2023

Centelles, participa a la Trobada de Cooperatives Escolars d’Osona i el Lluçanès en què reuneix prop de 400 alumnes a Olost

L’escola Ildefons Cerdà i l’escola Vedruna Sagrats Cors van participar, el  divendres 12 de maig, a la trobada comarcal d’Osona i el Lluçanès del projecte Cueme. Hi havia 384 infants de 13 centres educatius d’Osona i el Lluçanès que al llarg de tot el curs han treballat en la creació de cooperatives escolars en el marc del projecte CUEME - Cultura Emprenedora a l’Escola s’han reunit per encarar la recta final del projecte del curs 2022-23.

L’acte va comptar amb la presència de Josep Arisa, regidor de Promoció econòmica de Centelles. L’alumnat va participar en diverses activitats incloses en una Gran Gimcana que els va posar a prova amb l’objectiu de superar-se tant de forma individual com col·lectiva amb propostes de cooperació, treball en equip i creativitat. Al final del matí, els infants van posar punt i final a la trobada amb una coreografia de percussió i una pluja de confeti.

El programa CUEME, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport dels centres escolars i diverses entitats del territori, promou que els alumnes creïn i gestionin cooperatives escolars. Es fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el  suport de l’escola, l’administració local,  les empreses i altres entitats de la seva localitat. Les escoles participants han creat 17 cooperatives que han passat per les fases de constitució, elecció del producte, disseny de la identitat corporativa, difusió i comunicació, producció i venda. En aquesta edició hi han participat centres d’onze municipis: Centelles, Folgueroles, Manlleu, Olost, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Feliu Sasserra, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora i Seva.

L'acte ha estat promogut i organitzat per les àrees d’Ensenyament i Promoció econòmica del
Consell Comarcal d'Osona, els ajuntaments de Centelles, Manlleu, Roda de Ter, Sant Pere de Torelló i Seva, el Consorci de la Vall del Ges Orís i Bisaura, el Consorci del Lluçanès, la Mancomunitat La Plana, amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels Ateneus Cooperatius de la Generalitat.