Fira de la tofona
Marius Serra
Cinema
Portada pessebre
Centelles Famílies
Concert Nadal Orquestra oberta de Centelles
Mostra artistes
Agenda Biblioteca
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles commemora el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia

17/05/2023

Centelles commemora el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia

L’Ajuntament de Centelles se suma a la commemoració del Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia: Lesfòbia, Gaifòbia, Bifòbia i Transfòbia.

L’any 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns mentals. Aquest fet històric va suposar una fita fonamental en la lluita del col·lectiu LGTBI, tot i així, la transsexualitat no va ser retirada d’aquesta llista fins a l’any 2018.

Des d’avui, Centelles compta amb una nova senyalització: Centelles no tolera les violències masclistes ni LGTBIAQ+fòbiques. Les sigles LGBTIAQ+ incorporen més lletres per a incloure major diversitat de gènere i orientació sexual i es refereixen col·lectivament a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgènere, Intersexuals, Asexuals, Queer i amb el signe + s’inclou altres orientacions sexuals més enllà de les mencionades.

Durant la setmana, a la comarca es faran xerrades i actes de sensibilització i prevenció de la LGTBIfòbia i de visibilització dels col·lectius LGTBIAQ+.