Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

16è Aplec Comarcal de la Sardana a Centelles

03/07/2023

16è Aplec Comarcal de la Sardana a Centelles

Centelles va acollir el cap de setmana, 1 i 2 de juliol, el 16è Aplec Comarcal de la Sardana. Dissabte es va fer, al Casal Francesc Macià,  el concert amb la Cobla La Principal del Llobregat i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. En l’acte, que va comptar amb la presència del President del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez; l’alcalde de Centelles, Josep Paré Aregall i la regidora de Cultura, Anna Chávez Calm; es va homenatjar la pianista i compositora Maria Teresa Monclús Marquès. També es va fer un reconeixement a: Josep Sarrate Aregall, Josep Solà Sala, Aureli Pardo Coello i Albert Bartolomés Avellà.

Diumenge es va fer una matinal de mostra de cultura tradicional amb diverses colles geganteres d’Osona, que acompanyaven els gegants de Centelles; ballada de l’Esbart del Pi; diada castellera amb els Sagals d’Osona, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de la Sagrada Família i sardanes a la plaça Major amb la cobla Ciutat de Girona.

Després del dinar de germanor amb 116 persones, es va fer l’audició i ballada a la plaça Major, amb les cobles Ciutat de Girona, Jovenívola de Sabadell i La Principal del Llobregat. Es va retre homenatge als centellencs Antoni Pagès Codina i Jaume Fontseca Torras. A la mitja part es va fer el traspàs de l’estendard a l’Ajuntament de Calldetenes que serà el municipi osonenc encarregat d’organitzar l’Aplec del 2024. El va recollir l’alcalde, Miquel Riera Casases.