Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentació de la Festa Major d'estiu, amb molta implicació de les entitats del poble

23/08/2023

Presentació de la Festa Major d'estiu, amb molta implicació de les entitats del poble

Des de finals de juliol s'han anat donant a conèixer activitats de la Festa Major d'estiu, però ha estat aquest dimecres 23 d'agost, quan s'ha fet la presentació oficial dels actes de la Festa Major que es farà del 31 d'agost al 3 de setembre. L'alcalde, Josep Paré Aregall, ha volgut fer un reconeixement i agraïment explícit a totes les entitats del poble que col·laboren en l'organització i fan possible la celebració.

Anna Chávez Calm, regidora de Cultura ha posat en valor el treball conjunt fet amb la regidora de Festes i Joventut, Aina Galceran Vilardell que han permès "potenciar les nits a la Riera Blanca amb autogestió per part de les entitats que hi participen". D'entre les activitats per als més menuts ha destacat l'actuació d'El Pot Petit que a hores d'ara ja té més de dues mil reserves d'entrades fetes. Ha explicat que s'han preparat actes per a la franja d'edat d'entre els 10 i els 14 anys amb escape room i discomòbil "amb la voluntat que tothom hi trobi el seu espai".

Aina Galceran ha explicat que, dins de la diversitat d'actes, "s'ha organitzat el joc de la Cullereta Centellenca, per a majors de 15 anys i que també donarà joc per Festa Major".

Les festes comencen el dijous 31 amb la inauguració de la 32a Tómbola de Mans Unides i, seguidament amb el pregó que aquest any anirà a càrrec de l'empresària centellenca Imma Casellas Argemí. El divendres, 1 de setembre, diada de Sant Llop es farà la plantada de gegants i es presentarà la reproducció en figura de goma de la geganta Coloma. L'any passat es va presentar la figura del gegant Perot.

El teatre de festa major aquest any va a càrrec del grup local Pierrot que presentarà "La plaça del Diamant" de Mercè Rodoreda. Per Àngels Aregall de Pierrot "és una obra representativa de casa nostra entre els anys 30 i els 70 del segle XX". Aquest any es commemora el 40è aniversari de l'escriptora.

El biciaigua que es farà el dia 2 de setembre i, com l'any anterior acabarà amb piscinada i festa de l'escuma a la zona esportiva.

Altres activitats que destaquen són la XXI Trobada de vehicles clàssics amb més d'un centenar de participants, el Swing, Estudis Oberts d'artistes centellencs, l'exposició EnrunaHArt a la pista del Casal Francesc Macià, vermut i música amb Jordi Ginesta, correfocs amb Cabrons i Bruixes, assaig obert de l'Orquestra Inclusiva de Centelles, jocs populars amb l'Esplai les 100 Teies, sardanes, trobada de colles geganteres...

El dia 3 de setembre es farà el lliurament del Premi Centelles de Pintura, al Centre el Marçó vell, que enguany arriba a la 81a edició.

El cartell de Festa Major és obra de l'artista Alícia Mesas.

Es pot consultar la programació completa a www.centelles.cat/festamajor