Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Tallers a les escoles per a reciclar l'oli

15/11/2023

Tallers a les escoles per a reciclar l'oli

Els infants de 3r i 4t de les escoles de Centelles estan rebent aquests dies la visita de l'Arnau, un noi amb síndrome de Down que els explica el perquè i el com del reciclatge de l'oli domèstic usat a través d'uns tallers didàctics i participatius. Els tallers són a càrrec de l'Associació Vídia, que treballa conjuntament amb l'Associació Síndrome de Down Catalunya per a la integració laboral de persones amb capacitats especials. L'Associació Vídia és l'encarregada de la recollida de l'oli a Centelles mitjançant els contenidors vermells específics. Amb els diners de la venda de l'oli obtenen ingressos per al desenvolupament dels projectes. Es tracta doncs, d'un projecte ambiental i social.

Algunes de les coses que ha explicat l'Arnau són els problemes que tenen a les depuradores amb l'oli que encara es llença per l'aigüera, la contaminació que es provoca en els rius quan no se separa l'oli i ens ha donat algunes solucions pràctiques, com utilitzar els envasos de sabó, xampú o suavitzant buits que tothom té a casa per a guardar l'oli usat, en cas de no gastar envasos de plàstic o brics com a manera d'estalviar residus.

Des de l'ajuntament es donen gratuïtament embuts per facilitar la recollida i s'indica la localització dels contenidors a l'apartat de residus de la web municipal.

Els tallers tenen el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i el finançament dels fons europeus Next Generation.