Taller masculinitats
Taller paternitats
Exposició Jazz i altres
Exposició treballs aula Patchwork
Sardanes
Concert Cantus Firmus
Miniconcerts de primavera
Cinema
Exposició i conferències Primera República
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Concert Tot celebrant Tete
Fira Ratafia
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

L’Ajuntament de Centelles presenta dos nous projectes de prevenció de les violències masclistes: Masculinitats i Punts Blaus

18/04/2024

L’Ajuntament de Centelles presenta dos nous projectes de prevenció de les violències masclistes: Masculinitats i Punts Blaus

El dimecres, 17 d’abril, es van presentar dos nous projectes de prevenció de les violències masclistes. L’alcalde, Josep Paré Aregall, va posar en valor “l’impuls de nous projectes innovadors en la prevenció de les violències masclistes i va animar a la seva participació”.

La regidora d’Igualtat, Aina Galceran Vilardell, va explicar que “tradicionalment les accions de prevenció i reivindicació contra les violències masclistes les han protagonitzat i liderat les dones. El projecte de noves masculinitats promou la implicació dels homes en aquesta lluita contra el masclisme, generant espais de reflexió i de participació”.

Les activitats previstes dins el projecte de masculinitats son:

  • Cicle de masculinitats per a homes, on es prendrà consciència de la masculinitat hegemònica i les masculinitats dissidents, relacions de poder i sexualitat, entre d’altres. Aquest cicle començarà el 25 d’abril i les inscripcions estan obertes a centelles.cat/tallermasculinitats.
  • Videofòrum de Berta a Teo: Visionat del documental i debat amb el guionista i protagonista, Teo Valls, que es farà el dia 17 de maig coincidint amb el dia contra la LGTBI+fòbia. 
  • Taller de Paternitats. Taller per a pares, que es farà 9 de maig  i que girarà entorn les qüestions de com ens sentim com a pares, la paternitat responsable, activa i conscient.

Segons el regidor Jordi Valls Pérez, la idea del projecte de masculinitats és que sigui l’inici de la creació d’un grup d’homes que treballin les noves masculinitats i la prevenció de les violències masclistes, sense cap protagonisme i amb una clara voluntat de servei.

Per altra banda, es va presentar el projecte de Punts Blaus, una xarxa d’establiments comercials i de serveis on els infants poden dirigir-se si necessiten un suport o atenció. Aina Galceran Vilardell va explicar que “poden donar-se situacions molt diverses, com poden ser la necessitat de contactar amb la família quan l’infant surt de l’escola o un problema de desorientació, etc.”.  Els establiments adherits s’identificaran amb el logotip del Punt Blau i la seva funció serà la d’atendre l’infant i activar el protocol d’acord amb els contactes que prèviament s’hauran facilitat.

Josep Arisa Argemí, regidor de Promoció Econòmica, va explicar que “actualment s’ha informat als establiments comercials i de serveis perquè puguin inscriure’s si estan interessats en formar part de la xarxa de Punts Blaus”. També va posar en valor que es tracta d’un projecte en coherència amb el concepte de Centelles, municipi cuidador.

Aquests projectes s’han pogut impulsar amb el suport d’una subvenció del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya per finançar les despeses derivades d'accions per a la prevenció de les violències masclistes.