Botiga al carrer
Ruta Cerdà
Alcalde respon. Instagram live
Festa solidaritat i interculturalitat
Exposició Aprofitart nens
Exposició Ombres
Aiguagim
Flama Canigó
Cinema
Dansa integrada
Futbol barri
Diada castellera
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La Fira de la Ratafia de Centelles arriba a la 15a edició

06/06/2024

La Fira de la Ratafia de Centelles arriba a la 15a edició

El passat dimecres es va presentar en roda de premsa la 15a fira de la Ratafia que tindrà lloc el proper cap de setmana, 8 i 9 de juny. L’alcalde, Josep Paré Aregall, va obrir l’acte i va dir que “15 anys són molts anys i això ens consolida com a referent de la ratafia. El fet de fer-la el mes de juny és perquè és una bona època per recollir els productes per elaborar-la. Per nosaltres les fires són complements dels mercats setmanals que fem els diumenges ja que serveixen per donar vida al municipi”.

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa Argemí, va remarcar que “ens fa molta il·lusió la fira i cada vegada incorporem activitats noves com alguns dels tallers d’enguany”. Va explicar que la Fira està dividida en dos espais: el recinte firal “on enguany tenim rècord de parades, n’hi ha 30 i 14 són exclusivament de ratafia, la resta de productes relacionats amb aquesta beguda”. I l’altre indret és la Sagrera on es faran tallers i xerrades si el temps acompanya. Una altra novetat d’aquesta edició “seran els plats amb ratafia que es fan a 12 establiments del municipi”.

Montse Vilamajó, de l’organització, va destacar la importància de les plantes en fer ratafia i va explicar que aquest any “hem incorporat xerrades i tallers per aprendre a fer ungüent d’oli de cop, licors casolans de plantes i fruites, remeis casolans diversos”.

Jaume Guinovart, també de l’organització va destacar que el taller de fer la teva ratafia seguirà “com anem fent els darrers anys s’explicarà i es farà una recepta centellenca de fa molts anys, una de les primeres que es tenen escrites”.

Joan Mas, membre de l’organització, va explicar que s’han presentat 72 ratafies d’arreu de Catalunya: Tarragona, Fonollosa, Barcelona, etc “com l’any anterior farem una selecció prèvia, ja hi ha inscrites una trentena de persones i d’aquí han de sortir les que seran finalistes i optaran al premi”.

Cal dir que en general la 15a fira segueix els paràmetres d’edicions anteriors amb un dia i mig d’activitats. Dissabte 8, de les 10 del matí fins a les 10 del vespre i el diumenge al matí, coincident amb el mercat dominical. El dia 8, és quan es fa el concurs de ratafies al Passeig amb un jurat format per: Faustí Bosch, Carme Moner, Ernest Morell, Laia Campanera, Eva Parareda i també hi ha el guanyador de la millor ratafia de l’any passat, Victor de Arriba.

En acabar hi haurà una acció al marge del programa, com la classifica l’organització, que ja es va fer l’any passat, on un grup de joves triaran les tres millors ratafies que han estat a la venda a la fira. Tot i no ser acte oficial compta amb l’ajuda de la comissió organitzadora.

» Més informació