Botiga al carrer
Ruta Cerdà
Alcalde respon. Instagram live
Festa solidaritat i interculturalitat
Exposició Aprofitart nens
Exposició Ombres
Aiguagim
Flama Canigó
Cinema
Dansa integrada
Futbol barri
Diada castellera
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

L’Ajuntament de Centelles i Agbar signen la renovació del fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat a pagar el rebut de l’aigua

11/06/2024

L’Ajuntament de Centelles i Agbar signen la renovació del fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat a pagar el rebut de l’aigua

L’Ajuntament de Centelles i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front.

Des de l’any 2016 s’han destinat un total de 20.000 euros que han servit per pagar 322 rebuts de l’aigua. L’import que es disposa aquest any és de 4.000 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones del municipi.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i l’Ajuntament, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

La renovació del fons de solidaritat es va signar el 10 de juny a l’Ajuntament de Centelles a càrrec de l’alcalde de Centelles, Josep Paré Aregall, i de la directora d’Agbar Catalunya Central, Esther Guirado Torras.

L’alcalde de Centelles, Josep Paré Aregall, va destacar: “disposar d’aquest conveni és positiu perquè ens permet ampliar el treball social per atendre vulnerabilitats al municipi. S’ha de poder garantir l’accés a aquest recurs bàsic a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat” va afegir que “fa anys que tenim aquest conveni i valorem positivament aquest vincle entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària per fer polítiques socials i garantir els serveis bàsics a Centelles”.

Per la seva part, la directora d’Agbar Catalunya Central, Esther Guirado, va remarcar el compromís social de la companyia: “impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones. És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb l’Ajuntament de Centelles per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.