Municipi cuidador
Piscina estiu
Activitats extraescolars
Exposició Ombres
Agenda Biblioteca
Pujada Puigsagordi
Teatre solidari
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Es presenta la 4a edició de la Fira de la Tòfona d’estiu

02/07/2024

Es presenta la 4a edició de la Fira de la Tòfona d’estiu

Centelles celebrarà el 6 de juliol la 4a Fira de la Tòfona d'estiu. Les activitats es concentraran de les 7 de la tarda a les 12 de la nit al Pla del Mestre. Hi ha programats tallers de cuina i pastisseria amb degustació, venda de tòfona, concerts, activitats infantils i espai gastronòmic de tapes.

Per l'alcalde, Josep Paré Aregall, amb la Fira "volem donar a conèixer Centelles, dinamitzar el municipi i el comerç alhora que es dóna a conèixer un producte de la terra com és la tòfona d'estiu, coordinat amb una fira amb activitats culinàries amb professionals que són un referent al sector". En definitiva, "volem fer poble, fer territori a través de la gastronomia" va concloure l'alcalde.

El regidor de Comerç i Fires, Josep Arisa Argemí va reivindicar "la tòfona d'estiu com a la gran desconeguda" i va explicar que aquesta fira està concebuda com a "una jornada familiar amb activitats entorn de la tòfona però també amb activitats infantils, espai gastronòmic i concerts".

Per a Fina Vila, estudiosa de la tòfona "aquest fruit d'estiu no té res a envejar a la tòfona d'hivern, sol ser més gran i més fresca i es troba més arran de terra". La temporada de la tòfona d'estiu va de l'1 de maig al 15 d'agost. Vila va explicar les activitats infantils: un joc per buscar, trobar i conèixer tòfones i un contacontes on s'explicarà "Tòfones: el misteri del bosc" escrit per Fina Vila. Les activitats estaran coordinades per l'esplai Les 100 Teies.

A partir de les 2/4 de 7 de la tarda hi haurà un taller de cuina d'autor amb degustació a càrrec de Gerard Fortuny, del restaurant Can Fortuny i membre del col·lectiu Osona Cuina. A 2/4 de 8 serà el torn del taller de pastisseria amb tòfona i degustació de Josep Maria Ribé, Xef-director de la Chocolate Academy de Barcelona. Aquests tallers estaran dinamitzats per Toni Carrasco. Destaca, durant tot el vespre, l'espai gastronòmic de tapes amb tòfona d'estiu i maridatge amb vins del Celler de la Vinyeta.

A les 9 del vespre es farà un concert amb Laura Cruells i Jordi Ginesta i, a partir d'1/4 d'11 de la nit, amb el grup de country The Barroom Buddies.

Durant el cap de setmana es podran tastar plats i tapes elaborats amb tòfona d'estiu a onze bars i restaurants del municipi. Consulta el programa de la Fira a:  centelles.cat/firadelatofona