Protocol seguretat oficines municipals
Piscina estiu
Cinema
Enquesta Centelles Famílies
Formació
Entrenament cursa Embruixada
Osonaformació
Tallers art estiu
Guia activitats joves
Exposició Ruta 80 Jordi Sarrate
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

El 30 de setembre s’inauguraran els jardins de Laura Masip Bracons

20/09/2018

El 30 de setembre s’inauguraran els jardins de Laura Masip Bracons

El diumenge 30 de setembre a les 12 del migdia s’inauguraran els Jardins de Laura Masip Bracons que hi ha al carrer de Vic. Amb aquest espai es vol fer un reconeixement a qui va ser mestra a Centelles durant la Segona República, de 1937 a 1939. En entrar les tropes franquistes, Masip i la seva mare que vivia amb ella es van veure obligades a retornar a casa seva a Barcelona.

Masip va néixer a Barcelona el 1916 i va morir el 2009. Va ser una mestra vocacional que va dedicar la seva vida a transmetre les idees renovadores que va rebre de l’Escola Normal de la Generalitat, creada durant la Segona República. És també autora de diversos llibres i articles a diaris.

A la inauguració hi seran presents, l’alcalde, Miquel Arisa Coma; Joan Soler Mata, doctor en Pedagogia i professor de la UVic; representants del Grup de Dones de Centelles, i Albert i Laura González Masip, fills de Laura Masip.

El Grup de Dones de Centelles va ser qui va fer la petició de posar el nom d’una dona vinculada al municipi a un espai o carrer del poble. Laura Masip va ser una peça clau per l’impuls i la tradició de l’escola nova al nostre país.