Protocol seguretat oficines municipals
Piscina estiu
Cinema
Enquesta Centelles Famílies
Formació
Entrenament cursa Embruixada
Osonaformació
Tallers art estiu
Guia activitats joves
Exposició Ruta 80 Jordi Sarrate
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Inaugurats els jardins Laura Masip Bracons

01/10/2018

Inaugurats els jardins Laura Masip Bracons

Diumenge 30 de setembre es van inaugurar els jardins de Laura Masip Bracons situats al carrer de Vic. L’alcalde, Miquel Arisa Coma, va obrir l’acte i va donar la benvinguda als assistents. El doctor en Pedagogia i professor de la UVic, Joan Soler Mata, va glosar la figura de Laura Masip de qui va dir “va ser una artista de la llengua que va viure com a mestra els anys difícils de la guerra a Centelles”. Laura Masip va estudiar a l’Escola Normal de la Generalitat i va exercir com a mestra a Centelles de 1937 a 1939. L’acte va comptar amb l’assistència dels fills de la mestra, Albert i Laura González Masip; a més d’altres familiars i l’autora de la seva biografia Rosa M. Forner. 

El seu fill Albert González, recordava “la mare ens explicava que a Centelles s’ho va passar genial però que hi va passar molt de fred perquè els caramells de gel es feien a dins de les cases”. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Centelles, Cristina Ciudad, va explicar que “aquest és el primer espai públic que té el nostre poble amb nom de dona.” 

Seguidament es van llegir alguns poemes, un d’ells una exalumne de Laura Masip i, posteriorment, representants del Grup de Dones de Centelles –impulsores d’aquesta iniciativa– i els fills van destapar la placa commemorativa. Una ballada dels gegants de Centelles va posar el punt i final a l’acte.