Centelles és màgia
Fira de la Tòfona
Pedalada per la Marató
Estrellitas & Antojos
Portar pessebre a la Costa
Mostra artistes locals
Projeccions Sant Esteve
Cinema Gaudí desembre Litus
Concurs festa del pi
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Eliminat un niu de vespa asiàtica

31/10/2018

Eliminat un niu de vespa asiàtica

Els agents Rurals han eliminat aquest passat dimarts un niu de vespa asiàtica que es va detectar a la zona del camí fluvial de Centelles. L’operació no ha resultat fàcil, ja que el niu es trobava en un pollancre a una alçada de 24 metres. Ha calgut la intervenció de la cistella de l’Electra i una perxa d’uns 14 metres per inocular un potent insecticida.

Tot i que la vespa asiàtica no és més agressiva que les vespes autòctones, el fet que el nombre de vespes a cada niu sigui molt nombrós i que es tracta d’una espècie invasora que afecta la biodiversitat local, fan recomanable la seva eliminació sempre que sigui possible. Un dels impactes més importants és l’afectació sobre les abelles de la mel, sobre les que provoca la mort de ruscos sencers, a més de les pèrdues econòmiques pel sector de l’apicultura.

La localització del niu va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana quan una família que passejava per la zona el va veure i va avisar als serveis municipals.

Amb el fred, les vespes obreres moren però les reines nascudes ara s’enterraran per fundar noves colònies a la primavera. Els nius que es puguin trobar a l’hivern estaran abandonats i no serà necessari eliminar-los. Igualment, podeu avisar a l’Ajuntament en cas que se’n detecti cap. Els reconeixereu perquè són de mida gran, més aviat arrodonits i amb una sortida lateral. El més habitual es trobar-los als arbres, a les branques més altes, però també poden ser als voladissos dels edificis, com el que es va trobar a l’institut el mes de setembre.