Centelles és màgia
Fira de la Tòfona
Pedalada per la Marató
Estrellitas & Antojos
Portar pessebre a la Costa
Mostra artistes locals
Projeccions Sant Esteve
Cinema Gaudí desembre Litus
Concurs festa del pi
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Rescatat un aligot ferit

31/10/2018

Rescatat un aligot ferit

Aquesta setmana es va trobar un aligot comú (Buteo buteo) ferit als camps propers al mas Jalech. L’avís va arribar d’una família de Centelles que va alertar als serveis municipals de l’Ajuntament de Centelles. Tot i trobar-se en el municipi de Balenyà, es va decidir intervenir per poder assistir a l’animal al més aviat possible. Un cop localitzat, se’l va capturar amb molta cura i es va lliurar als Agents Rurals, que se’n van fer càrrec. 

L’aligot és un ocell rapinyaire de mida mitjana molt freqüent a tot Catalunya. A la tardor, la població catalana es veu reforçada per exemplars procedents del nord i centre d’Europa. Precisament l’animal trobat era un individu jove nascut aquest estiu procedent, probablement, de zones centreeuropees. És considera un animal beneficiós per a l’agricultura ja que s’alimenta de petits rosegadors. L’aligot rescatat semblava tenir una ala trencada, potser a resultes d’una col·lisió. 

Els Agents Rurals van traslladar l’aligot al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, al Vallès Occidental, on rebrà les cures veterinàries necessàries i seguirà un procés de recuperació per tornar-lo al medi natural.