Caramelles
Centelles Famílies
Catarres en concert a Centelles
Teatre Quina feinada
Sant Jordi
Exposició Centre excursionista
Portes obertes
Exposició Marcos Palazzi
Exposició espai Cerdà
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Inaugurat l’Espai Cerdà i l’exposició A Cerdà de David Casals

03/12/2018

Inaugurat l’Espai Cerdà i l’exposició <i>A Cerdà </i> de David Casals

El primer cap de setmana de desembre es va inaugurar L'Espai Cerdà, museu a l'aire lliure i l'exposició A Cerdà de David Casals. Entre dissabte i diumenge unes dues-centes persones van voler seguir els treballs que s'inauguraven i passar per la casa natal d'Ildefons Cerdà.

L'alcalde, Miquel Arisa Coma, va obrir els parlaments i va agrair a tothom la seva tasca per fer del Cerdà "un lloc on recordar la figura del nostre fill il·lustre Ildefons Cerdà a través de la seva casa nadiua. A més es poden seguir els indrets on fa ja uns anys Cerdà va trepitjar i el va ajudar a formar-se com a persona". Arisa va dir de l'Espai Cerdà "la historiadora Anna Chávez ha creat l'Espai Cerdà i ha resumit la vida i obra d'Ildefons Cerdà amb els plafons que ens informen del llegat d'aquest gran enginyer i urbanista". L'alcalde va destacar també "A més l'exposició de David Casals, feta expressament per l'Espai Cerdà, ens mostra la qualitat de les obres i la creativitat de Casals en saber transformar l'art en un personatge".

David Casals va explicar "aquest gran mas al mig dels camps de conreu on va néixer Cerdà m'ha inspirat per veure el paisatge que se m'ha anat transformant en les estructures ordenades del pla Cerdà i per imaginar que avui encara Cerdà es passeja i viu a casa seva com un reflex de la seva eterna presència".

Per Anna Chávez, gestora del Mas Cerdà i ànima de l'Espai Cerdà "vull transmetre el meu agraïment a totes les persones que han entès la importància de Cerdà pel municipi, en especial a Miquel Arisa Coma, la Diputació de Barcelona per donar vàlua a les cases natals dels personatges il·lustres i a la propietat Arenas i Graves Castellot per permetre fer aquest muntatge".

L'exposició A Cerdà es podrà visitar fins al 29 de setembre de 2019 de dimecres a divendres de 10 a 13 h i els caps de setmana de 10 a 12 h.