Festa Major
Gimkstiu
Gimkstiu
Sopar Festa Major
Encolomada
Premi Centelles
Piscina estiu
Formació adults
Exposició espai Cerdà
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Jornada Reptes en la gestió municipal de la lluita contra la vespa asiàtica

31/01/2019

Jornada Reptes en la gestió municipal de la lluita contra la vespa asiàtica

Miquel Arisa Coma, alcalde de Centelles i vicepresident de l’Àmbit d’Organització Territorial de la Federació de Municipis de Catalunya, el dia 30 de gener va presentar la jornada Reptes en la gestió municipal de la lluita contra la vespa asiàtica.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) té efectes negatius sobre espècies d’insectes autòctons i pèrdues importants per a l’apicultura. Inicialment, la lluita contra aquesta espècie invasora la feia el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, però actualment, davant l’expansió exponencial de la vespa i l’elevada quantitats de nius, es preveu que les administracions locals i els particulars hagin d’anar assumint la responsabilitat de retirada i destrucció de nius.

Per aquest motiu, la jornada estava enfocada a analitzar la situació actual i difondre entre els governs locals la campanya de lluita i control de la vespa, i debatre i consensuar mecanismes de gestió municipal i de coordinació per a una bona gestió de la vigilància d’aquesta espècie exòtica invasora.

En total més de 150 persones, electes i personal tècnic, van participar a la jornada.