Festa Major
Gimkstiu
Gimkstiu
Sopar Festa Major
Encolomada
Premi Centelles
Piscina estiu
Formació adults
Exposició espai Cerdà
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Presentació del 22è Cau de Bruixes i el 39è Carnaval de Centelles

07/02/2019

Presentació del 22è Cau de Bruixes i el 39è Carnaval de Centelles

Del 14 al 17 de febrer es celebrarà el 22è Cau de Bruixes. Dimecres, 6 de febrer es va fer la roda de premsa de presentació amb un record per a la bruixa de Banyeres, Carme Giol Minguet, que va morir fa pocs dies.

Tot i que els actes comencen el dijous al vespre la majoria es concentren el dissabte fins a la mitjanit (consulteu el programa d’actes a www.centelles.cat). En destaquen el sopar embruixat amb el ritual de l’Imma del Destí, la proclamació de la geganta Cent com a Bruixa de l’any d’Honor, la concentració de bruixes amb les bruixes de l’any de Centelles i les bruixes de Llers, la cercavila i espectacle de Pierrot Teatre i Gog i Magog en el que hi participen fins a 200 persones. Un dels moments mes especials de la festa és la proclamació de la bruixa que aquest 2019 serà la vintena. Dissabte i diumenge hi haurà el Mercat Màgic amb unes 70 parades al Passeig, la Sagrera i l’avinguda Escoles. Es preveu que una afluència de públic d’entre 7 i 10.000 persones. Es calcula que, com en edicions anteriors, unes 300 autocaravanes vindran el cap de setmana al poble per seguir el Cau.

En la mateixa roda de premsa es va presentar el 39è Carnaval. “L’empregonada” amb Accent Jove seran els encarregats de donar el tret de sortida amb el pregó el diumenge 17 de febrer. El divendres, 23 de febrer, es farà la rua infantil amb la participació d’uns 900 alumnes i escurçant la rua que anirà pels carrers de Sant Joan i Socós fins a la plaça Major on faran les actuacions corresponents.

El 23 de febrer es farà la Rua en la qual ja hi ha inscrites 18 comparses que corresponen a un miler de persones, marcant una tendència a l’alça pel que fa als participants. A partir de les 11 de la nit s’obriran les portes del pavelló municipal amb música ambient i, a partir de les 12 hi haurà les actuacions de Versión Imposible i final de festa amb DJ KuRu. A la 1 de la matinada es farà el lliurament dels premis. L’enterrament de la sardina es farà el dimecres 6 de febrer a la plaça Major amb l’espectacle P de Pallasso de la cia. Sabanni.

L’autor del cartell del Cau de Bruixes és David Casals i el de Carnaval, Aleix Mataró.