Flama del Canigó
Liceu a la fresca
Taller familiar
Ciència per a joves
Jornada castellera
Piscina estiu
Activitats jove estiu
Formacio
Formacio
Formacio
preinscripcions tallers art
Caminades
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles participa al projecte PERIS de trastorns del neurodesenvolupament, fracàs escolar i alteracions conductuals a l’adolescència

28/03/2019

Centelles participa al projecte PERIS de trastorns del neurodesenvolupament, fracàs escolar i alteracions conductuals a l’adolescència

Cada vegada es va veient més que l’actitud apàtica i de rebuig a l’escola d’algun grup d’adolescents ve determinada per certs problemes de trastorns del neurodesenvolupament. És per això, que la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, es va plantejar fer un estudi pilot sobre aquesta problemàtica. Aquest estudi, emmarcat en el projecte PERIS de trastorns del neurodesenvolupament, fracàs escolar i alteracions conductuals a l’adolescència ha estat desenvolupat amb la col·laboració de Catsalut, el Departament d’Ensenyament, i altres entitats. 

Com a pla pilot es van agafar quatre municipis, que són Manresa, Vic, Manlleu i Centelles, a partir dels quals s’han recollit les dades d’una mostra dels joves de segon d’ESO. Aquesta anàlisi ja ha donat uns primers resultats que s’han presentat avui, 28 de març, i que han estat la primera base per a continuar treballant a fi i efecte d’anar desgranant quin és exactament el problema de tots aquests adolescents que poden arribar a tenir trastorns conductuals. 

Per tot això, l’Ajuntament de Centelles va considerar molt interessant la participació en el projecte, motiu pel qual és un dels quatre ajuntaments on es fa aquest interessantíssim treball.