Carnaval
Exposició
Concert
Teatre familiar
Cau de Bruixes
Sopar embruixat
Cicle passejades
Agenda Biblioteca
Presentació projectes Palau dels comtes, Casa Pujol i illa cultural
Gardenia
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La Fira de la Ratafia arriba a la 10a edició

29/05/2019

La Fira de la Ratafia arriba a la 10a edició

El proper cap de setmana, 1 i 2 de juny, Centelles celebrarà la 10a Fira de la Ratafia. Una vintena de parades, ubicades al Passeig presentaran els seus productes ja sigui el licor o d’altres relacionats com aliments de proximitat i artesans. 

S’han programat diverses activitats com un taller perquè qui ho vulgui pugui elaborar el seu propi licor seguint una recepta centellenca de l’any 1880 en la que s’han introduït  plantes típiques de la costa. Al matí es farà la presentació del primer treball de recerca de l’institut Pere Barnils relacionat amb el tema: “El poder de les herbes fet licor” de les alumnes Laura Rico Martin i Blanca Saladrigues Jutglar. 

Al migdia el col·lectiu Eixarcolant oferirà un dinar silvestre guiat per un etnobotànic (cal inscripció). Seguidament es farà un taller de postres que donarà pas a la fase prèvia de deliberació amb el jurat popular de l’11è Concurs de Ratafies. Com a novetat els participants poden formar part d’aquest jurat. De moment, ja hi ha 41 ratafies presentades. A les 7 de la tarda, al Passeig un jurat format per: Faustí Bosch (Ratafia Bosch); un membre de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners; Jaume Parés (Vins Parés); Jordi Palau (músic); Montserrat Rovira (centellenca ratafiaire) i l’actor Quim Masferrer com a convidat especial. 

Paral·lelament també es celebrarà la Botiga al Carrer, aquest any amb temàtica hippie. Hi haurà carrers decorats, racons musicals, inflables per a la mainada i actuacions de ball.

 Es pot consultar el programa detallat a la pàgina web de l’Ajuntament www.centelles.cat 

La Fira està organitzada per l’Ajuntament i una comissió formada per Joan Mas, Jaume Guinovart i Joan Piella. El cartell d’aquest any és obra de l’artista centellenca Eulàlia Llopart.