Centelles és màgia
Fira de la Tòfona
Pedalada per la Marató
Estrellitas & Antojos
Portar pessebre a la Costa
Mostra artistes locals
Projeccions Sant Esteve
Cinema Gaudí desembre Litus
Concurs festa del pi
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

03/06/2019

Celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Centelles s’ha adherit aquest dissabte passat a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb dues activitats en el marc de la Fira de la Ratafia.

Per una banda, a la plaça Major es va instal·lar una carpa on es preparaven granissats de llimona amb petits electrodomèstics que funcionaven amb l’electricitat generada pedalant a les bicis generadores. Els participants, uns 150 durant tota la tarda, havien de pujar a les bicis i pedalar una estona fins que generessin l’energia necessària per fabricar el gel de la màquina fabricadora de gel d’un consum de 150W, triturar-lo amb una picadora de gel de 80W de consum i esprémer les llimones una espremedora de 25W de consum. Després amb la supervisió dels dinamitzadors de l’activitat es preparaven ells mateixos la beguda afegint l’aigua i el sucre. Es tractava d’una activitat que permet la participació activa alhora que vehicula conceptes relatius a sostenibilitat com les energies alternatives i el consum responsable d’aliments.

Per una altra banda, a la plaça Vella es va organitzar un teatre de carrer amb el títol Segueix la pista a la bombeta Marieta. Amb dues sessions, l’espectacle de petit format explicava la història de la bombeta Marieta que, amb l’ajuda de les famílies espectadores, ens resolia el misteri de l’energia tot seguint diverses pistes, jugant, cantant i ballant.

Amb aquestes activitats, cedides per la Diputació de Barcelona, Centelles se suma a difondre els valors de la sostenibilitat i la necessitat de fer un ús eficient de l’energia per tal contribuir en la mitigació del canvi climàtic i la preservació del medi ambient.