Protocol seguretat oficines municipals
Centelles poble acollidor
Rebuda de la Flama del Canigó
Mobile Week
EPA Centelles
Exposició La llum adults
Aiguagim
Piscina Estiu
Activitats estiu
Tallers Art
Tallers Art
Exposició Premi Centelles
Borsa Art i Cultura
Pla Jove
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Guillem Romeu, dels Hostalets de Balenyà guanya l’11è concurs de ratafies casolanes

03/06/2019

Guillem Romeu, dels Hostalets de Balenyà guanya l’11è concurs de ratafies casolanes

Un total de 52 ratafies es van presentar a l’11è concurs de ratafies casolanes de la Fira de la Ratafia que es va fer el cap de setmana, 1 i 2 de juny, a Centelles. El guanyador va ser Guillem Romeu dels Hostalets de Balenyà, seguit de Montserrat Carol de Santa Maria d’Oló i, en tercer lloc de Glòria Barrera de Cervià de Ter. Per primera vegada es donava el premi a la millor ratafia local (valorat en la fase prèvia) que va guanyar Laura Rico. 

El jurat de la fase final estava format per Faustí Bosch de Ratafia Bosch; Carme Dilmés, regidora de Festes i Cultura i membre de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners -on es fa el concurs més antic de ratafia de Catalunya-, Jaume Parés de Vins Parés; el músic Jordi Palau; la centellenca i ratafiaire Montserrat Rovira i l’actor Quim Masferrer que diumenge 2 de juny oferia el seu espectacle “Bona gent” al casal Francesc Macià. Masferrer va agrair al jurat que la seva valoració no alterés el resultat perquè “sóc consumidor de ratafia però no en tinc ni idea de valorar-la”. 

Hi havia participants de diverses poblacions de la comarca però també de Cervià de Ter, Santa Coloma de Farners, les Borges Blanques i dues de Ceret a la Catalunya nord. Aquest any hi havia dos punts de recollida a les comarques gironines. Abans de la fase final, un jurat popular format per una vintena dels mateixos participants, van fer una cata a cegues on per l’olor i el gust anaven descartant ratafies fins a deixar-ne les deu finals.