Protocol seguretat oficines municipals
Cinema
Presentació llibre
Teatre familiar
Teatre familiar
Mostra artistes locals
Exposició Pessebres
Cinema
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Campanya de conservació de l’oreneta cuablanca

18/07/2019

Campanya de conservació de l’oreneta cuablanca

Des de l’Ajuntament s’ha impulsat una campanya per a la conservació de l’oreneta cuablanca que viu als carrers i places del poble. Aquest ocell migrador està estrictament protegit i els nius que construeix als voladissos dels edificis no poden ser malmesos, ni tan sols quan marxa a la tardor. S’alimenta d’una gran quantitat d’insectes i és molt beneficiosa per al control de plagues. Aquestes darreres setmanes, per exemple, era habitual veure-les amb papallones del boix al bec que havien capturat per alimentar els seus pollets.

Per contra, provoquen alguna molèstia pels excrements que embruten les voreres. Mitjançant uns adhesius que es poden enganxar a finestres i aparadors, es vol donar un reconeixement a comerços i particulars que toleren la presència d’orenetes a les façanes i que netegen pacientment la mica de brutícia o que han instal·lat plataformes sota els nius contribuint a mantenir així els carrers nets. Si voleu sumar-vos a la iniciativa, podeu demanar un adhesiu a l’ajuntament i posar-lo en un lloc ben visible des del carrer.

La destrucció de nius d’oreneta pot comportar multes de més de 400 euros i fins i tot, sancions penals. L’Ajuntament no pot autoritzar obres en façanes amb nius d’orenetes durant l’època reproductora i només la Generalitat, en casos molt excepcionals, podria arribar a autoritzar la retirada de nius fora de la temporada de cria.