Fira ratafia
Protocol seguretat oficines municipals
Casal Estiu
Estiu Jove
Guia activitats joves
Preinscripcio Escolar
Informació coronavirus
Arxivem la Covid19
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Marcel Pinyana, pregoner de la Festa Major

29/08/2019

Marcel Pinyana, pregoner de la Festa Major

“Sóc d’una família centellenca cent per cent” recordava Marcel Pinyana Puigdollers en començar el pregó que es va fer el dimecres 28 d’agost, al Casal Francesc Macià, com a tret de sortida dels actes de la Festa Major. 

El centellenc és enginyer i fa 14 anys que va marxar a França i Alemanya per acabar els seus estudis. En fa 10 que viu a Suïssa, actualment a Biel/Bienne on “un 60% dels habitants parla suís-alemany i el 40% francès però jo m’hi sento bé amb aquest bilingüisme” va destacar. Pinyana va explicar diversos aspectes de la seva experiència a Suïssa “es parlen fins a cinc llengües; és el país de la democràcia directa i els referèndums i es paga per tot”. Actualment treballa com a director de projectes d’una empresa fotovoltaica. 

Va agrair l’alcalde, Josep Paré Aregall, amb qui l’uneix una relació d’amistat familiar, que l’escollís com a pregoner i va explicar que “trobo a faltar Centelles: l’ambient de poble, els amics, la família... tot i que procuro venir diversos cops l’any”.

L’alcalde va explicar que la tria d’un centellenc que viu a l’estranger per a fer el pregó “vol posar en valor la famílies que viuen la festa major -que són dies de trobada­- d’una manera diferent”. 

Tant l’alcalde, Josep Paré Aregall com la regidora de Cultura, Anna Chávez Calm, van encoratjar als centellencs i centellenques a participar i viure la Festa Major des del respecte.