Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Un grup de voluntaris recull prop de 600 quilos de deixalles a la riera de la Xambona

02/12/2019

Un grup de voluntaris recull prop de 600 quilos de deixalles a la riera de la Xambona

Més de 40 persones van participar en la jornada de neteja de l’espai fluvial del riu Congost el diumenge 1 de desembre. Equipats amb guants, botes d’aigua, bosses i eines, van estar recollint tota mena de residus que van trobar dins i fora de la riera de la Xambona, des del seu pas per sota el carrer Hostalets. Es calcula que es van recollir uns 600 quilos de deixalles, entre altres, plàstics de tota mena, ferros, una cadira d’escriptori, taules de jardí, un banc de carrer, petits electrodomèstics i fins i tot, el quadre d’una motocicleta. Va ser tanta la quantitat de deixalles i la feina a recollir-ho que no es va poder ni arribar al Congost com estava previst. El bon humor amb el que es va començar es va anar apagant pel desencís de trobar tanta quantitat de residus. Tot i això, veient l’afany dels més petits i la participació d’un grup de joves escoltes de Barcelona de qui va sorgir la proposta d’organitzar la jornada, tothom va acabar molt satisfet de la feina feta.

Es vol destacar que una immensa part dels residus eren tovalloletes humides. Arriben a la riera a causa del sobreeiximent de les aigües del clavegueram en episodis de fortes pluges. El problema és que encara es llencen moltes al vàter, i no es degraden fàcilment a l’estar fetes de teixit. Cal que tothom sigui molt conscient del problema i llençar-les a la galleda del rebuig. 

Des de l’Ajuntament es vol agrair l’esforç realitzat per totes les persones que van participar, i especialment, als joves de l’Agrupament Escolta Ramon Llull.