Protocol seguretat oficines municipals
Escenari secret
Cinema
Cursa Sahara
Teatre familiar
Concert homenatge koki
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Exposició Jaume Puigdomènech
Premi Centelles
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ampliació del pipicà de la carretera de Sant Feliu

09/01/2020

Ampliació del pipicà de la carretera de Sant Feliu

S’ha ampliat el pipicà situat a la carretera de Sant Feliu de Codines, davant de l’institut, passant dels 40 m2 inicials als més de 140 m2 actuals. Amb aquesta actuació es pretén fomentar-ne l’ús facilitant que les persones propietàries de gossos detectin les àrees de pipicà com a espais confortables per als animals, amb espai suficient. Al mateix temps, per qüestions d’higiene cal evitar que els gossos defequin lliurement per l’avinguda Pere Barnils, zona per on passen a diari els alumnes de l’escola Ildefons Cerdà i de l’institut Pere Barnils. 

A més de l’ampliació de la superfície, s’ha compactat el terra per facilitar-ne la higienització, s’han instal·lat pals per concentrar les miccions dins el pipicà i s’ha instal·lat una paperera a l’interior. Els propietaris i propietàries dels animals han de tenir en compte que l’obligatorietat de recollir els excrements també inclou l’interior dels pipicans. Properament també s’instal·larà un dispensador de bosses per facilitar el bon estat de neteja del pipicà que ajudi a evitar la transmissió de zoonosis. 

Centelles disposa de tres pipicans i s’està planificant un de nou en una zona força concorreguda per gossos. L’objectiu és fer compatible els beneficis que aporten els animals de companyia a les persones amb uns espais públics nets i higiènics per a tothom. En aquest sentit, l’actitud cívica de recollir les defecacions dels animals, repercuteix principalment, en les pròpies persones responsables.