Protocol seguretat oficines municipals
Informació coronavirus
Preinscripcio Escolar
Arxivem la Covid19
Activitats des del confinament
Telèfons emergències
Contra la violència masclista
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

L’Ajuntament de Centelles, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, tanca els equipaments municipals i estableix restriccions i recomanacions a la població i als serveis municipals

12/03/2020

L’Ajuntament de Centelles, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, tanca els equipaments municipals i estableix restriccions i recomanacions a la població i als serveis municipals

L’Ajuntament de Centelles ha aprovat suspendre totes les activitats organitzades a nivell municipal i es procedeix al tancament dels equipaments municipals a partir de demà divendres 13 de març i fins al diumenge 29.

L’equip de govern ha consensuat un seguit de mesures preventives per evitar el contagi del coronavirus entre la ciutadania i entre el personal de la corporació. Les mesures poden ser actualitzades en funció de l’evolució del virus. Les mesures son aplicables fins el diumenge 29 de març, tot i que podrà ser prorrogat en funció de l’evolució dels contagis i dels comunicats oficials els quals recomanem s’estigui amatents.

Seguint les recomanacions i acords presos per la Generalitat de Catalunya per prevenir i controlar el coronavirus, es prenen mesures per evitar aglomeracions i trobades d’un nombre elevat de persones tant en espais oberts com tancats.

Oficina d’Atenció Ciutadana (edifici ajuntament):
L’Oficina d’Atenció Ciutadana recomana la realització de tràmits en línia sempre que sigui possible i l’atenció telefònica en cas de dubte: 938 810 375. Les visites presencials es recomanen només en cas d’urgència.

Equipaments municipals:
Es procedeix al tancament dels equipaments municipals i en conseqüència a l’anul·lació de les activitats que hi havia programades: Pavelló municipal, Pistes de tennis, Piscina municipal, Camp de futbol, Biblioteca La Cooperativa, Casal Francesc Macià, Escola de Música, Casa de Cultura, Espai Jove, Centre Obert, sala de baix de La Violeta i sales d’exposicions: Niu del Palau i Centre d’art el Marçó vell. La mesura es fa extensiva als locals cedits a entitats i associacions culturals, socioeducatives i esportives.

Mercat dominical:
S’anul·la el mercat dels dies 15, 22 i 29 de març i les activitats previstes dins la Setmana del Comerç. Els comerços s’hauran de regir per la normativa de la Generalitat de Catalunya i de l’Estat.

Equipaments de gent gran:
Es procedeix al tancament del bar i de l’espai de l’Associació de la Gent Gran, afectant totes les activitats programades.

Centre de dia de la Residència Sant Gabriel:
La residència Sant Gabriel té les visites restringides i es recomana precaució en la visita de familiars i residents. Queden suspeses temporalment les activitats del Centre de Dia així com tots els tallers programats a l’equipament ja que els usuaris i professionals dels serveis comparteixen espais i activitats.

Serveis bàsics d’Atenció Social Primària:
Es suspendran les visites no urgents i es farà seguiment telefònic dels casos que ho permetin.
El banc d’aliments atendrà a les persones usuàries en situació d’urgència i s’haurà de seguir els criteris professionals.

Activitats extraescolars, de lleure i centres educatius:
Es suspenen les activitats extraescolars públiques com: Escola Municipal de Música, Tallers d’Art. Es recomana a les empreses privades que en realitzen (gimnasos, escoles d’idiomes, escoles de dansa, ...) que valorin la suspensió de les seves activitats.
Mesura complementària al tancament de tots els centres escolars del municipi a partir del 13 de març, segons el PROCICAT

SOREA i CAP:
Sorea (934 953 540 – 900 405 070) i el CAP (938 810 485) han comunicat que també han pres mesures restringint l’atenció personalitzada. Recomanem que es consulti amb aquests serveis prèviament abans d’anar-hi presencialment i s’utilitzin els recursos online.

Activitat pública:
Des de l’Ajuntament de Centelles, per evitar concentracions de persones i evitar desplaçaments es suspenen els cursos, activitats i reunions. Demanem també a entitats, associacions i centres de culte que valorin l’anul·lació de les seves activitats o extremin les mesures preventives.

Paral·lelament a aquestes mesures insistim en que es segueixin els canals d’informació oficials i no es difonguin informacions no contrastades. Demanem a la ciutadania comprensió, responsabilitat i col·laboració davant aquestes mesures, alhora que es limiti tota
l’activitat possible i agraint la feina que estan fent els professionals d’emergències i sanitaris.

Apel·lant que la millor precaució és la higiene i les mesures de prevenció personals com:
- Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques.
- Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús i rentar-se les mans de seguida.
- Tapar-se la boca amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentar-se les mans.
- Evitar compartir menjar, estris o altres objectes sense netejar-los degudament.
- Garantir la ventilació adequada dels espais comuns i garantir-ne les mesures higièniques.

Recordem que davant el dubte cal trucar al telèfon de Salut respon: 061 i que a la web del Departament de Salut trobarem la informació oficial i actualitzada:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici