Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Inici de la vigilància de l’ozó

15/05/2020

Inici de la vigilància de l’ozó

Avui  s’inicia la campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric per part del Departament de Territori i Sostenibilitat. A través de les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica es mesurarà l’ozó durant les 24 hores i es farà un seguiment per tal d’emetre avisos als municipis, en el cas que se superin uns determinats nivells.

Els episodis d’elevats nivells d’ozó no impliquen un risc greu ni haver de realitzar cap acció immediata però, de manera preventiva, es recomana a les persones amb malalties cardiorespiratòries cròniques i els infants que redueixin l’exercici físic intens, especialment a l’exterior, els dies de forta insolació entre les 13 i les 17 hores del 15 de maig al 15 de setembre. L’Ajuntament disposa d’un protocol d’avisos a la població a través de les xarxes socials, avisos directes als grups de població més vulnerables i facilita informació al web municipal.

La reducció de la mobilitat a causa de les restriccions motivades per la COVID-19 ha afavorit una reducció dràstica de les concentracions d’òxids de nitrogen, els principals gasos que originen l’ozó. És un bon moment per prendre consciència de la necessitat de reduir els desplaçaments en vehicle de combustió de manera habitual, en situació de normalitat sense els efectes de l’emergència sanitària. Desplaçar-se a peu, en bicicleta, utilitzar transport públic sempre que sigui possible o compartir cotxe són algunes de les opcions. Una bona planificació dels desplaçaments que evitin quilòmetres innecessaris o practicar una conducció eficient també ajuda a reduir les emissions de contaminants, a més de significar un estalvi econòmic en combustible.