Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Control biològic de plagues en l’arbrat urbà

14/05/2020

Control biològic de plagues en l’arbrat urbà

Aquesta setmana s’ha iniciat un programa de control biològic de pugons i altres plagues que afecten als arbres dels carrers. En concret, s’estan fent tractaments mitjançant la lluita biològica a les catalpes de l’av. Ildefons Cerda, el tulípers del carrer Hostalets i els til·lers del carrer Torres i Bages i de la ctra. de Sant Feliu, damunt de les escoles velles.

La lluita biològica és una tècnica de control de plagues que consisteix en l’ús organismes vius que se’n alimenten o els parasiten, com marietes, xinxes o àcars, per tal de reduir els danys que provoquen. Evita l’ús de substàncies químiques que poden afectar al medi ambient i a la salut de les persones. Una empresa especialitzada realitzarà l’aplicació i el seguiment durant la primavera i l’estiu i s’esperen resultats que redueixin els problemes que es donen cada any.

Des de l’Ajuntament s’impulsen actuacions en la jardineria municipal respectuoses amb el medi ambient i s’anima a tota la població a evitar l’ús d’herbicides químics i fitosanitaris no selectius en els seus jardins.