Exposició Inés de Haro
Cicle Gaudí 23 octubre
Formació empresarial virtual
Centelles Famílies
Formació treball virtual
Exposició Pere Relats
Cicle Gaudí Tardor 2020
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Festa Major amb mesures de protecció i seguretat

19/08/2020

Festa Major amb mesures de protecció i seguretat

Sota el lema “Que no s’aturi la festa” s’ha presentat avui dimecres als horts del Palau dels Comtes la Festa Major de Centelles que es celebrarà del 27 d’agost a l’1 de setembre.

Una festa que, com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, comptarà amb menys actes i amb la reubicació d’espais per garantir les mesures de prevenció, distanciament i seguretat necessàries, com ha explicat a la presentació l’alcalde, Josep Paré Aregall.

Les activitats començaran amb el pregó de Festa Major, el dijous 27 d’agost. La pregonera d’enguany és M. Àngels Ribé Giol que fa 27 anys que viu a França. El pregó serà retransmès en directe des de Niça ciutat on viu Ribé. Es podrà seguir des del Casal Francesc Macià i en línia a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

Com que la majoria dels espais tenen aforament limitat caldrà adquirir de manera gratuïta entrades per a les activitats que ho requereixin a través de www.centelles.cat/festamajor a partir del 25 d’agost o al Casal Francesc Macià del 25 al 28 d’agost de 9 a 1 del migdia.

El concert de festa major amb l’orquestra Venus es farà, el dissabte 29 d’agost en dos torns, a la ronda dels Esports per tal de garantir la distància necessària entre els assistents. La coral centellenca Cantus Firmus serà l’encarregada de les havaneres que es faran el diumenge dia 30 al mateix espai.

La regidora de Cultura, Anna Chávez Calm, ha destacat que hi ha una àmplia oferta per al públic infantil i familiar “un dels més afectats durant tota l’època de confinament”. Pel que fa al teatre, aquest any s’ha previst un circuit de tres espectacles, de 30 minuts de durada, en el qual hi participaran els grups locals Aquinahorateatre, El Triquet i Pierrot Teatre.

Per als més joves s’ha organitzat una festa amb Lildami, Serial Killerz i Robert de Palma a l’aparcament de la piscina coberta seguint els protocols de seguretat establerts. La festa es farà de les 5 de la tarda a les 11 de la nit.

Com cada any les entitats també hi tenen protagonisme: Tómbola de Mans Unides, gimcana amb l’Esplai Les 100 Teies, concert de la Societat Coral La Violeta, geganters o espectacle pirotècnic amb la colla Cabrons i Bruixes de Centelles, entre d’altres.

El dia 1 de setembre, diada de Sant Llop, es presentarà el primer llibre de la col·lecció Pere Camprubí. El primer de quatre volums dedicats a la història dels programes de Festa Major des de diferents vessants.

Es poden consultar tots els actes a www.centelles.cat/festamajor