Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Una granadina guanya el 78è concurs de pintura Premi Centelles

24/08/2020

Una granadina guanya el 78è concurs de pintura Premi Centelles

Com va dir l’alcalde, Josep Paré Aregall, el dia 23 d’agost, quan es va inaugurar i fer el lliurament de premis del 78è Concurs de pintura Premi Centelles “Enguany, malgrat la crisi de la COVID-19 i l'efecte advers a la cultura, hem mantingut el Premi Centelles de pintura que aquest any ha arribat a la 78a edició. La decisió mostra el compromís de l'Ajuntament amb la cultura, l'art i el premi. I l'encert de la decisió l'evidencia les 180 obres presentades essent l'edició que n'ha rebut més”.

El jurat format per Josep Font Fatjó dels Xiprers, Joan Gardy Artigas, Neus Górriz Costilludo, Mako Ishikawa Nishimura i Francesc Orenes, va tenir la dificultat de seleccionar les millors obres entre les que hi ha els guanyadors i els seleccionats per ser exposats, una vintena entre tots. El debat artístic intens entre el jurat va determinar que el premi fos per a una obra figurativa. Alicia de Cristina Megias de  Granada. Mentre que les dues mencions són per obres abstractes, una per Sent Zen de Margit Dorothea (Meggi) Pujols Comaposada de la Floresta, i l’altra per Dark Passage Mònica Dixon de Oviedo, la única que no va poder venir a recollir el premi.

Segons l’alcalde “La importància del Premi també es manifesta amb el fet que més de la meitat de les obres són d'artistes que resideixen fora de Catalunya i que en fan palès el reconeixement arreu de l'Estat”.

La lectura del veredicte i el lliurament de premis es va fer a l’exterior del Marçó vell. Van presidir l’acte l’alcalde Josep Paré Aregall i la regidora de cultura i presidenta del Centre d’Art, Anna Chávez Calm.

Un cop acabat l’acte oficial la pintora granadina va fer una explicació de la seva obra on destaca que res del quadre “es superflu i tot està pensat des del més mínim detall” es va mostrar molt satisfeta de ser la guanyadora d’aquest guardó.