Exposició Ernest Faixedas
Cursa Sahara
Concert Catarres
Exposició Neus Martin
Concert Dan Imhoff
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Inaugurat el curs escolar 2020-2021

09/10/2020

Inaugurat el curs escolar 2020-2021

Amb assistència de representants de totes les escoles del poble es va fer el dijous 8 d'octubre la xerrada inaugural del curs escolar 2020-21. Jordi Collet, professor de Sociologia de l'educació de la UVIC-UCC va ser l’encarregat de fer la sessió inaugural al casal Francesc Macià. L'alcalde Josep Paré Aregall i el regidor d'Educació, Víctor López Coronas, van obrir l'acte. Paré va agrair a tota la comunitat docent l'esforç que fan "en una època tan convulsa i crucial que ens ha tocat viure" i va destacar la importància de l'educació en el món actual. 

Amb el títol Comprendre les incomprensions entre docents i famílies, Jordi Collet, va fer un retrat de la situació a les escoles incidint en les diferències que hi ha entre comunitats diferents, però ressaltant sobretot que l'escola és fonamental, va demanar més implicació de tothom per fer de l'escola un món comú i integrat, va avisar dels perills de segregar gent per qüestions diverses "que de vegades són per motius culturals que ens cal conèixer, on els mestres són vertaders ídols pels pares i la gent de segons quines cultures (per exemple els xinesos) no vol interferir en cap decisió de l'escola" i va esperonar als mestres a fer la tasca el millor que puguin procurant que no es margini a ningú ni per diners, ni per creences, ni ideologia "l'única manera de fer una escola participativa i oberta a tothom". Remarcant "Cal fer ponts entre tots i arribar a totes les famílies que ningú quedi fora del sistema". Al principi va explicar que abans l'escola agafava els nens i nenes per separar-los de la influència de la família i la societat "ara l'escola ha canviat molt i el que es vol és sobretot integració i participació". 

Aquest acte estava inclòs dins Centelles Famílies, espai de trobada, formació i activitats igual que el previst pel dia 17 on es tractarà de: Parlem de sexe a casa. Com acompanyar infants i adolescents en la seva sexualitat, a càrrec d'Elena Crespi, psicòloga i sexòloga que farà una Xerrada-taller. L'activitat està adreçada a famílies amb infants i adolescents de totes les edats.

» Més informació i inscripció a la pròxima xerrada