Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Inés de Haro amb el seu “1”, al Marçó, aconsegueix fer la seva primera exposició individual

27/10/2020

Inés de Haro amb el seu “1”, al Marçó, aconsegueix fer la seva primera exposició individual

L'exposició de la guanyadora del 77è concurs de pintura Premi Centelles es va inaugurar el divendres 23 d’octubre al centre d'Art el Marçó vell. Inés de Haro havia d’haver fet la mostra el passat mes de juny en ser la guanyadora de l'edició de 2019; però la prohibició de mobilitat ho va impedir. El nivell assolit pel Premi Centelles fa que hi participin artistes d'arreu del món. L'alcalde, Josep Paré Aregall, va dir a la presentació "el prestigi del certamen fa que puguem tenir artistes com Inés de Haro, li desitgem molta sort i li agraïm la participació".

Inés de Haro defineix la seva pintura com a realista i hiperrealista "sempre treballo amb llapis i em baso en les fotografies dels viatges que faig fixant-me molt amb la gent i les seves postures". Com va dir ella "aquesta és la meva primera exposició individual i estic molt contenta i orgullosa que sigui aquí al Marçó". 

És una exposició sorprenent, per la qualitat del material exposat. Sembla que en lloc de retrats fets a llapis amb blanc i negre, la majoria, s’estigui davant de fotografies d'uns models originals que posen de manera desenfadada per l'artista buscant el seu lloc a l’enquadrament i explicant-nos amb sinceritat les seves vides, que Inés de Haro ha sabut captar amb la càmera, primer pas, per a la realització final. Com diu al tríptic de la mostra, la seva antiga professora, Victoria Sánchez, degana de la facultat de Belles Artes de la Universitat de Murcia: "Inés ens mostra diverses parts del món per on ha viatjat, buscant sempre una actitud íntima i senzilla dels seus protagonistes que ella hi afegeix el reflex del seu món interior i una mirada nova que ens mostra amb sinceritat. Segur que aquesta exposició els sorprendrà igual que a mi". 

La mostra es podrà visitar fins al 29 de novembre en horaris habituals de dissabtes i diumenges.