Protocol seguretat oficines municipals
Centelles poble acollidor
Rebuda de la Flama del Canigó
Mobile Week
EPA Centelles
Exposició La llum adults
Aiguagim
Piscina Estiu
Activitats estiu
Tallers Art
Tallers Art
Exposició Premi Centelles
Borsa Art i Cultura
Pla Jove
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Donació d’un forn a l’escola d’art

29/10/2020

Donació d’un forn a l’escola d’art

La família de Griselda Karsunke, traspassada el maig d’aquest any 2020, han donat a l’Ajuntament de Centelles un forn, amb el que ella havia treballat, i diverses peces de la ceramista. L’acte de donació del forn es va fer el dimarts 27 d’octubre a la sala de plens de l’Ajuntament amb presència de la regidora de Cultura, Anna Chávez Calm, la professora de ceràmica Marta Postico, l’alcalde, Josep Paré Aregall i el marit de Karsunke, Josep Maria Gol i un dels seus fills.

L’alcalde, va agrair al marit de l’artista la cessió i va dir “farem una aula que portarà el nom de la Griselda i que acollirà el forn donat”. Va recordar que la família ha estat molts anys vinculada amb el poble i en especial amb la colla gegantera.

Karsunke a més de ceramista va ser la dissenyadora dels gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters, En Treball i Na Cultura que van ser presentats l’1 de maig de 1988 al Monestir de Montserrat, projecte que va sorgir des de la colla de geganters de Centelles. També va ser un membre fundadora de l’Associació Joan Amades, impulsada l’any 1995 juntament amb Consol Mallofré. Durant dècades, Karsunke (Barcelona, 1946 -2020) ha estat vinculada a l’Agrupació de Colles de Geganteres de Catalunya, formant part de la primera Junta Directiva (1985 – 1989) i del Consell de Redacció de la revista Gegants durant gairebé vint anys.