Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles participa a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

25/11/2020

Centelles participa a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus

Un any més, Centelles participa a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus que té lloc del 21 al 29 d’aquest mes de novembre. Enguany, des de l’Ajuntament es vol fer incidència en la problemàtica dels trastos vells i andròmines que es deixen abandonades a dins o al costat dels contenidors.

Aquest tipus de residus es poden tractar com a voluminosos, dins la recollida selectiva, i per tant, es pot recuperar part dels materials aconseguint una reducció dels residus generats. Per això és necessari gestionar-los a través del servei de deixalleria o del servei de recollida domiciliària de trastos. Des del mes de maig, aquest servei es pot demanar a través del telèfon 661794019 (de dimarts a divendres de 8 a 14h), de manera que es va suprimir la recollida de cada primer dilluns de mes, que generava molts problemes d’ocupació de les voreres. Amb els treballs de millora de les instal·lacions de la deixalleria que s’han iniciat aquesta tardor es preveu la posada en funcionament d’un servei de preparació per a la reutilització de residus que només serà viable si es recullen adequadament. Per tal de fer-ne difusió, durant aquesta setmana es portarà a terme una campanya gràfica amb cartells a les àrees de contenidors i altres punts del poble, així com la difusió de missatges a través de les xarxes socials.
» Més informació del servei

La Setmana Europea per a la Prevenció de Residus és una iniciativa europea, coordinada a casa nostra per l’Agència de Residus de Catalunya i liderada pels municipis, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la prevenció de residus.
» Agenda d’activitats i diferents idees per reduir residus