Exposició Ernest Faixedas
Cursa Sahara
Concert Catarres
Exposició Neus Martin
Concert Dan Imhoff
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Avui 30 de novembre es commemora el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

30/11/2020

Avui 30 de novembre es commemora el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

Els propers mesos, Centelles engegarà un procés participatiu per avançar en les accions previstes al Pla d’Educació + Cultura

El dia 30 de novembre es celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores. A un poble o ciutat educadora, l’educació transcendeix els murs de l’escola per a impregnar tot el municipi. Es tracta d’una educació ciutadana, on totes les administracions assumeixen la seva responsabilitat d’educar i transformar el poble o la ciutat en un espai de respecte a la vida i la diversitat.

Aquest 2020, fa justament 30 anys que es va aprovar la Carta de Ciutats Educadores i es va crear l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Per aquest motiu, recentment s’ha actualitzat la Carta d’acord als nous reptes educatius. També s’han reforçat temes com la perspectiva de gènere, la sostenibilitat, la salut i les cures, la bretxa digital i se li dóna més pes a la cultura.

L’any 2019, l’Ajuntament de Centelles va aprovar el Pla Estratègic d'Educació + Cultura. Es tracta d’un pla innovador perquè integra dos àmbits estretament relacionats però que sovint no van alhora. Aquest novembre, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha iniciat un procés de treball per acordar les accions prioritàries del Pla Estratègic els propers dos anys i poder-les començar a desenvolupar durant el 2021.

Ja s’ha iniciat el treball tècnic i polític, i els propers mesos s’impulsarà la creació de la Taula d’Educació + Cultura.  Aquesta Taula serà l’espai de participació del sector educatiu i cultural de Centelles. Entre les seves funcions hi haurà el debat, el treball i el seguiment de les actuacions que tinguin relació amb l’educació i la cultura al nostre poble.