Protocol seguretat oficines municipals
SANT JORDI
TEATRE
Maridatge instants
Presentació llibre
2a taula PEEC
Cinema
Pla Jove
Formació Facebook i Whatsapp
Parelles artístiques
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Conveni entre l’Associació Tapís i l'Ajuntament de Centelles

13/01/2021

Conveni entre l’Associació Tapís i l'Ajuntament de Centelles

El dia 10 de desembre, l’Ajuntament de Centelles i l’Associació Tapís van formalitzar la signatura del conveni per a la recollida de roba reutilitzable mitjançant els contenidors específics de color taronja. Amb la signatura d’aquest conveni, per part de l’alcalde, Josep Paré Aregall i del President de l’Associació, Antoni Cumeres, es dona continuïtat a la col·laboració que es porta a terme des de fa temps i que es valora positivament per ambdues parts. A l’acte hi van ser presents la regidora de Medi Ambient i Benestar Social, Neus Verdaguer, i la gerent de l’associació, Mireia Ribas. 

L’Associació Tapís és una entitat de llarga experiència que treballa per tal de donar resposta a les dificultats derivades de l’exclusió sociolaboral que afecten a molts ciutadans i ciutadanes de Vic i de la comarca d’Osona. Entre altres projectes, recull residu tèxtil dipositat al contenidor taronja, es separa la roba reutilitzable de la descartable, es renta i s’higienitza i, a través del la botiga ‘el fil’ es ven a preus econòmics. Els ingressos serveixen per finançar el projecte d’inserció sociolaboral. Paral·lelament, els Serveis Socials dels ajuntaments amb conveni hi poden adreçar a persones en situació de vulnerabilitat perquè puguin disposar de roba segons les seves necessitats. 

El 2019 es van recollir més de 21 tones de roba a Centelles a través dels contenidors taronges. Actualment però, un 3,6% del residus que van a parar a l’abocador és roba que es podria haver reutilitzat. Això representaria unes 78 tones de residus anuals que es podrien evitar. Amb aquest conveni, a més de regular la instal·lació dels contenidors, es pretén col·laborar en campanyes informatives conjuntes de prevenció de residus i sensibilitzar sobre la situació de vulnerabilitat de les famílies amb risc d’exclusió social.