Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Animalades al Marçó vell, la nova exposició de Josep Vernedas

17/02/2021

Animalades al Marçó vell, la nova exposició de Josep Vernedas

El dissabte 13 de febrer es va inaugurar al Marçó vell, la mostra “Animalades” de Josep Vernedas. El pintor és nascut a Ripoll l’any 1962 i, actualment, resideix a Centelles. Per l’alcalde, Josep Paré Aregall, “és un privilegi poder comptar amb aquesta exposició que recull l’evolució de l’artista centellenc al llarg dels anys. Hem volgut que exposi al Marçó vell on els artistes convidats tenen una obra més madura i consolidada”.

Per a Vernedas “de fet, vam venir a viure al municipi arrel del Premi Pintura, al portar-hi quadres ens va agradar el poble i vam quedar-nos-hi” i va destacar que és una sort tenir llocs com el Marçó vell tan ben adequats per exposar.

A l’exposició “Animalades”, com va dir el pintor, hi ha obra “des dels 90 fins avui, alguna peça està feta només fa uns dies”. Després de parlar de l’època quan va fer alguns dels quadres de la sala principal va dir “Desitjo que la visita a l’exposició us entretingui i us distregui una estona, ja que cada quadre mereix un temps per ser admirat”.

Aquestes “Animalades” realitzades amb un estil molt personal recull des de cocodrils, a monos, passant per lleons, entre moltes d’altres espècies, també hi ha algun ésser humà i elements de la vida dels homes “però els animals donen molt de sí per poder representar diverses coses”. Darrere de cada obra, els animals són els vertaders protagonistes de cada quadre.

Feia molts anys que no exposava individualment al poble, ho va fer als Amics de Centelles quan aquesta entitat tenia la seu a la plaça Major.  També ha participat a diverses edicions del Concurs de Pintura Premi Centelles i a la LXXIV edició, va obtenir un accèssit amb el quadre Animalada.

La mostra es pot visitar al Centre d’Art el Marçó vell fins al 28 de març.