Protocol seguretat oficines municipals
Caminada popular
Botiga online
Canvi energia
Cinema Gaudí
Mercat del Trasto
Exposicio Jordi Sarrate
Teatre familiar
Agenda Biblioteca
Fira de la Tòfona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

La biblioteca La Cooperativa acull ‘Quan parles fas màgia’ del Voluntariat per la llengua

19/03/2021

La biblioteca La Cooperativa acull ‘Quan parles fas màgia’ del Voluntariat per la llengua

L’exposició “Quan parles fas màgia” del Voluntariat per la llengua ha arribat a Centelles. Es podrà visitar del 17 de març fins el dia 27 del mateix mes i està ubicada a l’espai de la Biblioteca La Cooperativa.

A la presentació d’aquesta exposició, que es va fer dimecres, hi van assistir Josep Paré Aregall, alcalde de Centelles; Anna Chávez Calm, regidora de Cultura; Roser Bisbal,  directora de la Biblioteca La Cooperativa; Assumpta Grabolosa, directora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona, i Densi Barrero, tècnica de l’Oficina de Català de Centelles.

Quan parles fas màgia”, a través de la metàfora de la màgia, destaca la capacitat del programa per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen.

L’exposició vol convidar tant voluntaris com aprenents a participar en aquesta experiència i a sumar-se a les més de 150.000 parelles lingüístiques que hi ha en aquests moments a Catalunya, tot i que la pandèmia va limitar les trobades presencials aquest últim any. Tot plegat demostra l’èxit d’aquest programa que va néixer ja fa 17 anys.

L’increment de nous inscrits, tant de voluntaris com d’aprenents, es deu en part a la nova campanya “Quan parles fas màgia” que la Direcció General de Política Lingüística va llançar a la tardor i que està protagonitzada per participants reals en el programa, amb una imatge gràfica renovada i una exposició que va voltant arreu de Catalunya i que aquests dies podem veure a Centelles.