Festa Major
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Centelles s'inclou com a municipi en zona vulnerable per nitrats

16/04/2021

Centelles s'inclou com a municipi en zona vulnerable per nitrats

El dia 14 d'abril es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la revisió i ampliació dels municipis designats com a zones vulnerables a la contaminació per nitrats procedents de fonts agràries, on s'ha inclòs Centelles. 

Aquesta mesura ha de permetre millorar la qualitat de les aigües subterrànies i afavorir la pràctica agrícola sostenible. Els aqüífers del municipi permetrien una capacitat de subministrament de la major part de l'aigua que consumim però, a causa de la contaminació per nitrats, depenem de recursos externs, principalment de l'aigua del Ter. Si bé la millora no és immediata, amb els anys s'hauria de recuperar la qualitat de l'aigua. 

A la llarga, hauria d'afavorir el consum de l'aigua d'aixeta que serà encara més segur i que comportaria estalvi de residus, especialment d'envasos de plàstic de l'aigua envasada. El gust de les aigües subterrànies sempre és més bo ja que no s'hi fan algues que desprenen substàncies que, si bé no afecten a la salut, sí al sabor i a l'olor. 

Per tal de tancar el cicle, cal no oblidar les aigües residuals que marxen per la claveguera. Per això s'ha d'evitar abocar productes tòxics i químics per les aigüeres i sòlids pel vàter, com les tovalloletes humides.