Festa Major
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Inici dels treballs de control biològic de plagues

07/05/2021

Inici dels treballs de control biològic de plagues

Per segon any consecutiu es porta a terme un programa de control biològic de pugons i altres plagues que afecten als arbres dels carrers.  La lluita biològica és una tècnica de control de plagues que consisteix en l'ús organismes vius que se'n alimenten o els parasiten, com marietes, xinxes o àcars, per tal de reduir els danys que provoquen. Els arbres més afectats per pugons són els til·lers, les catalpes i els tulipers de Virgínia, en els quals s'han alliberat larves dels insectes que ajudaran a controlar els insectes perjudicials. Amb el canvi de temps d'aquesta setmana es preveu un inici de l'activitat dels insectes plaga i aquesta primera actuació tindrà un efecte preventiu per evitar la proliferació incontrolada.

Enguany s'ha aprofitat el moment de realitzar el tractament en els arbres de l'escola del Petit Xoriguer per a què els infants poguessin veure la feina dels tècnics i coneguessin més coses sobre els insectes.

Els treballs són a càrrec de l'empresa social TAC Osona, que integra persones amb risc d'exclusió social. Des de l’Ajuntament s'impulsen actuacions en la jardineria municipal respectuoses amb el medi ambient i s'anima a tota la població a evitar l'ús d'herbicides químics i fitosanitaris no selectius en els seus jardins`.