Protocol seguretat oficines municipals
Escenari secret
Cinema
Cursa Sahara
Teatre familiar
Concert homenatge koki
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Exposició Jaume Puigdomènech
Premi Centelles
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

El centellenc Jordi Romeu guanya el 12è concurs de ratafies casolanes

07/06/2021

El centellenc Jordi Romeu guanya el 12è concurs de ratafies casolanes

Un total de 35 ratafies van participar al concurs de ratafies casolanes que es va fer el cap de setmana, 5 i 6 de juny, coincidint amb la 12a edició de la Fira de la Ratafia de Centelles. El primer premi va ser pel centellenc Jordi Romeu Sorriba; el segon per Farnés Vendrell Taberner de Vidreres i el tercer per Josep Masferrer Surinyach també de Vidreres. El jurat estava format per Faustí Bosch (Ratafia Bosch); Jordi Roca membre de la Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners; Anna Chávez (arqueòloga i historiadora); Josep Rovira (professor) i la convidada especial, Astrid Van Ginkel (botànica i farmacèutica). Després de les deliberacions va determinar que els tres primers premis estaven molt ajustats. Dos dies abans es va fer una selecció prèvia on es can escollir les deu ratafies que passaven a la fase final. Bona part de les ratafies presentades eren de la comarca d’Osona però també n’hi havia de poblacions gironines com Caldes de Malavella, Vidreres, Porqueres o Vilobí d’Onyar.

La majoria dels actes, tallers, carro de contes per a la mainada, exposició de plantes i la mateixa deliberació del concurs es van fer als horts del Palau dels Comtes i la fira, amb venda, degustació de ratafies, licors d’herbes, plantes aromàtiques, etc., a la plaça Major. Tan els membres de l’organització com des de l’Ajuntament es valora positivament la Fira. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa Argemí va explicar que “hi ha hagut moviment i venda de productes a la dotzena de parades que hi havia i els firaires han estat contents”.

Al Passeig es podia elaborar la pròpia ratafia a través d’un taller guiat. Es van fer quatre  sessions amb molt bona acceptació de públic. Els participant podien seguir les explicacions pas a pas com es fa una ratafia, inspirada en una fórmula centellenca de final del segle XIX, la més antiga que es coneix i endur-se el resultat del seu treball a casa.

El diumenge la representació doble d'Una nit amb el Mag Lari, al casal Francesc Macià, va tancar les activitats d’enguany.