Protocol seguretat oficines municipals
Centelles poble acollidor
Rebuda de la Flama del Canigó
Mobile Week
EPA Centelles
Exposició La llum adults
Aiguagim
Piscina Estiu
Activitats estiu
Tallers Art
Tallers Art
Exposició Premi Centelles
Borsa Art i Cultura
Pla Jove
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

DeBat a bat

10/06/2021

DeBat a bat

El passat dimarts 8 de juny es va dur a terme el taller DeBat a Bat sobre rols de gènere i identitat coordinat conjuntament entre l’Espai Jove, l’Espai Juvenil de la Biblioteca i el PIPA.

El Bat ídem x ídem forma part del projecte DeBat a Bat, impulsat per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, segons la idea i realització de Mon Mas, narradora oral i dinamitzadora de clubs de lectura. A través de l’àlbum il·lustrat i d’activitats molt participatives, els joves poden debatre entre ells i amb la conductora dels tallers sobre temes com, per exemple, la identitat, els desitjos i somnis o els canvis al llarg de la vida.

Hi varen participar 8 joves d’entre 12 i 15 anys que van poder treballar de manera col·lectiva sobre la temàtica del taller. Varen parlar sobre els rols de gènere, la identitat, la manera de vestir segons el gènere al qual es pertany, la llibertat d’escollir quins tipus de relacions es volen, les interpretacions de personatges del gènere contrari en el cinema, els canvis d’identitat sexual al llarg de la vida o els estereotips en els jocs i les joguines, entre altres temes.

Els joves inscrits varen participar molt activament i la sensació en acabar l’activitat va ser molt bona, tan per part dels joves com de la conductora, l’Ester Vivó –responsable de l’Espai juvenil de la Biblioteca de Centelles-.

Des dels tres serveis i equipaments dirigits a joves es tenen ganes de seguir fent activitats conjuntes i crear xarxa de col·laboració per incentivar la participació dels i les joves.