Festa Major
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Visita de treball per a conèixer de primera mà el funcionament de sistemes intel·ligents de recollida de deixalles

11/06/2021

Visita de treball per a conèixer de primera mà el funcionament de sistemes intel·ligents de recollida de deixalles

Una delegació de L’Ajuntament de Centelles, formada per polítics dels diversos grups municipals i tècnics vinculats al municipi, fan una visita a la Mancomunitat de Sasieta (Gipuzkoa) per a conèixer els sistemes de recollida de residus que utilitzen els 22 municipis mancomunats, alguns d’ells amb població similar a la nostra. S’ha seleccionat aquest ens perquè fa anys que treballen amb aquest sistema i permeten ser un model de referència per a la nostra població dins del procés de debat d’implementació del nou contracte de recollida poder conèixer de primera mà una experiència referent en temes de tecnologia

Es mantenen reunions de treball i es visiten els mecanismes a peu de carrer, dispensadors de bosses compostable i s’han mantingut converses amb persones de la població per a conèixer el seu grau de satisfacció i fer comparativa de dades. S’avança per a conèixer quin serà el millor model que es podrà implantar a Centelles.

Aquesta jornada de treball complementa altres visites i trobades que s’han fet a diverses poblacions de Catalunya que han implementat diferents sistemes. En els darrers dos anys Centelles ha fet proves pilot com la reorganització de contenidors, el lliurament de bosses compostables gratuïtes, etc.  Aquesta visita de treball té un precedent que ha permès al nostre municipi millorar les dades de recollida de residus els dos darrers anys i que han de permetre acabar de definir el plec amb l’objectiu que, en els propers mesos pugui estar a aprovació, amb els debats polítics corresponents. La sessió ha de permetre que el debat polític tingui també aquesta part d’informació tècnica per a poder buscar el màxim consens amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva del municipi i contribuir a la millora de la sostenibilitat a nivell local.

S’aprofita aquesta sortida per a conèixer també els projectes participació vinculats en temes de sostenibilitat que es treballen al municipi de Peralta (Navarra).

Es tanca aquesta jornada de treball amb un intercanvi cultural amb la població de Zugarramurdi, propera a la zona, de tradició de bruixes i que, van participar amb un espectacle al Cau de Bruixes. Centelles retorna la visita a una població amb tradició de bruixes com la nostra.