Imprimir Ajuda'ns a millorar Barquer Cruz, Víctor
Barquer Cruz, Víctor

Barquer Cruz, Víctor

Data de naixement: 17 d'agost de 1956

E-mail: barquercv@diba.cat

Partit polític: CUP-TSP-AMUNT (CUP-AMUNT)

Càrrecs i funcions

• 4t tinent d'alcalde

• Regidor d'Economia social i solidària

• Regidor d'Habitatge

• Regidor de Participació

• Conseller Electradistribució, SLU

• Conseller Electracomercial, SLU

• Conseller Electrageneració Centelles, SLU

• Vocal Residència Sant Gabriel

Declaració de béns i activitats

« Declaració de béns i activitats »

Per a poder-la consultar en la seva totalitat, cal demanar-la presencialment a l’Ajuntament de Centelles.

Retribucions

Dedicació parcial
Retribució per la concurrència efectiva a les sessions dels òrgans col·legiats de la Corporació de la qual forma part.
Ple Municipal 100€/bruts
Junta de Govern Local 400€/bruts
Comissions informatives 25€/bruts
« Retribucions »

CV

Soc en Víctor Barquer i Cruz, militant marxista, nascut fa 63 anys a l’Hospitalet de Llobregat, en el si d’una família obrera provinent d’Almeria, de Murcia i del Ripollès. Fill d’un obrer metal·lúrgic i d’una dona que, als 15 anys traginava carbó cap a les cases benestants de la zona alta de Barcelona.

Vaig accedir a la universitat als 28 anys on vaig estudiat psicologia , em vaig llicenciar en Filosofia i posteriorment realitzat estudis de postgrau en Criminologia relacionats amb la meva professió de Tècnic de Justícia Juvenil, tasca que desenvolupo des de fa mes de trenta anys en el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Arran de la caiguda, empresonament i posterior assassinat del company Salvador Puig Antich, i degut a la relació a nivell d’amistat amb un company que treballava al despatx que portava la seva defensa, és va acabar de despertar en mi la consciència de classe i la necessitat d’implicar-me en les lluites obreres i contra el dictador que en aquella època sorgien arreu, això em va portar a militar en el moviment obrer i llibertari, fins a mitjans de la dècada dels 80.

L’any 1991, m’incorporo a ERC a partir del nou plantejament, ara si, clarament independentista on milito fins a l’any 2003, on davant de la incapacitat de la organització d’entendre que l’alliberament social i nacional son indestriables i davant de la deriva cada cop més evident cap a plantejaments socialdemòcrates i autonomistes, decideixo deixar la militància.

Posteriorment i fruit de l’establiment d’obligacions familiars, del desencís, i també, bo es reconeix-ho, del cansament, vaig anat disminuint la meva activitat militant, centrant.la en suports puntuals a diferents lluites i al treball sindical, sense estar, però, orgànicament enquadrat i focalitzant el meu activisme, bàsicament, en relació amb la meva professió.

Així, vaig col·laborar durant un temps amb l’OSPDH (Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans) en el tema de menors i fonamentalment i durant un període llarg i intens vaig ser Delegat d’Assistència al Menor al Prat de Llobregat i a Sant Cosme, barri amb una greu desigualtat social i com conseqüència de la mateixa amb una important problemàtica en relació a la infància i adolescència amb risc social. Al llarg d’aquest període i treballant des d’una perspectiva comunitària juntament amb tots els diferents actors, tan institucionals com veïnals es van assolir substancials millores socials i urbanístiques a partir de processos participatius.

Ara fa uns anys i davant de la brutal agressió capitalista a les classes populars vaig tornar a reprendre la militància de forma mes activa dintre de la Candidatura d’Unitat Popular a Barcelona. Arran el 2011 de la meva arribada a Centelles en vaig incorporar a l’Assemblea Local de l’Alt Congost de la CUP, per posteriorment el 2014 i després d’alguns intents no reeixits, constituir el nucli local de la CUP a Centelles, inicialment com grup de suport i posteriorment ser reconeguts com a nucli en la primavera del 2015.

Darrera actualització: 13 de gener de 2023