Aplec Comarcal de la Sardana d'Osona
Imprimir Ajuda'ns a millorar Aplec Comarcal de la Sardana d'Osona

Il·lusió d’acollir l’Aplec a Centelles

Fa il·lusió acollir el 16è Aplec Comarcal d’Osona a Centelles, perquè, malgrat que l’Aplec és una iniciativa recent, impulsada per l’Associació Aplec Comarcal de la Sardana d’Osona, i que compta amb el suport de les diferents agrupacions sardanistes, diferents entitats i associacions que treballen pel foment de la cultura catalana i la promoció de la sardana, arriba a la vila en un moment àlgid de participació ciutadana a les ballades locals. Vull posar en valor l’Associació Sardanista de Centelles pel que fan a la vila i com fomenten la participació en els diferents aplecs i trobades on són presents. Una actitud humil i sensibilitzada amb la cultura que promou que tothom es vegi ben acollit per iniciar-se o per gaudir ballant.

Precisament gaudir ballant és el que transmeten quan ballen i fan ballar. És molt important que la dansa catalana es promogui i a través de totes les iniciatives que es fan a Centelles, que són bons exemples extrapolables a altres pobles i ciutats, per fomentar la cultura popular a infants, joves i al conjunt de la població.

Vaig aprendre a ballar sardanes als anys noranta amb els cursets i la formació local i, ara, amb nostàlgia i emotivitat, retrem homenatge a persones i famílies que hi van contribuir com en Tonet Muixo, en Josep Sarrate, en Jaume Fontseca, en Josep Solà i l’Aureli Pardo. L’Albert Bartolomé, encara actiu, fa pocs mesos estrenava una sardana mostrant la vitalitat d’aquests músics que han contribuït a difondre la sardana arreu.

Finalment, com Ajuntament, agraïm poder acollir aquest Aplec perquè des del 1904 tenim constància que es ballen sardanes a la vila, des dels anys quaranta hi ha Associació, l’any 1950 hi ha constància d’un Aplec i l’any 80 d’un campionat de Catalunya de colles sardanistes. Exemples tots ells que les últimes dècades moltes persones han contribuït a associar la vila amb aquesta dansa que ens honora i que ara podrem enfortir els vincles amb els pobles veïns de la comarca que ens agermana.

Josep Paré Aregall
AlcaldeLlibret Aplec Comarcal de la Sardana d'Osona

Darrera actualització: 26 de juny de 2023

1 i 2 de juliol de 2023

Responsable polític