Imprimir Ajuda'ns a millorar Pla Estratègic d'Educació i Cultura

Centelles pot ser un municipi pioner en educació i cultura. Hi renunciaràs? Digues la teva!

Us convidem, a tothom qui ho vulgui, a fer les vostres aportacions a través del formulari que segueix.El Pla

El Pla Estratègic d’Educació i Cultura de Centelles vol ser una guia que permeti al municipi avançar com a poble obert a la creativitat, la identitat i la diversitat cultural, fent de l’educació al llarg de la vida, la garantia per a la innovació, la cohesió social, el creixement econòmic, territorial i sostenible. Amb aquest ànim el Pla pretén enfortir el diàleg entre educació i cultura per a aconseguir donar resposta a uns reptes comuns.

En aquest procés és imprescindible la participació de tota la societat, com a element clau de la planificació. Escoltar les veus que conformen la societat local, mobilitzar-la perquè ella mateixa es pensi i es responsabilitzi, reflexioni i manifesti com vol construir espais de trobada i assumir reptes compartits. Fins ara hem recollit la opinió de més de 70 centellenques i centellencs, però ens en calen moltes i molts més!

Objectius generals

Construir de manera participativa una política educativa cultural per al municipi de Centelles, que respongui als imaginaris de futur dels seus habitants en relació al model de convivència i creixement que desitgen, contribuint a la resolució de problemàtiques i necessitats presents.

  • Conèixer el context territorial, econòmic, social, educatiu i cultural del municipi.
  • Identificar, de manera participativa, les demandes, reptes i oportunitats sòcio-culturals i educatives del municipi.
  • Sistematitzar i organitzar les idees de futur en línies estratègiques transversals.
  • Definir programes i accions que obrin possibilitats innovadores des de la intersecció cultural - educativa.
  • Definir programes i accions específiques de l’àmbit educatiu i del cultural que donin resposta a aquelles problemàtiques i demandes intersectorials.
  • Articular el treball en xarxa i la col·laboració entre agents culturals i educatius, tant de l’administració pública com de l’àmbit particular o del tercer sector.

Calendari de les accions participatives

PERÍODE TASCA
Juny Entrevistes amb agents concrets
Primera reunió del Grup Motor
Publicació d’un primer esborrany per a recollida d’opinions generals
Juliol Segona reunió del Grup Motor
Grup de treball focus group
Setembre Publicació d’un nou esborrany per a recollida d’opinions
Tercera reunió del Grup Motor
Grup de treball world cafè
Octubre Redacció del document resultant
Octubre-Novembre Presentació

Què és què?

Grup motor

El Grup Motor és un conjunt de ciutadans i ciutadanes del municipi que, a títol personal, accepten participar de forma regular en el procés de redacció del Pla, de manera desinteressada. L’equip tècnic que està duent a terme la redacció del Pla els i les escull amb l’objectiu de posar en comú la major diversitat de punts de vista possible.
Aquest Grup adquireix el compromís de seguir implicat en el projecte un cop finalitzada la redacció del Pla i s’inicia el desenvolupament i aplicació de les premisses que aquest estableix, en coordinació amb el personal de l’Ajuntament. L’objectiu principal del Grup, doncs, és garantir que els plantejaments responen a les necessitats de la ciutadania i que el Pla es desenvoluparà de forma participativa.

Focus group

L’equip tècnic, juntament amb el Grup Motor, escolliran les persones que es convidaran a participar en aquesta sessió.
Som conscients que sempre quedarà gent fora d’aquesta sessió participativa, la opinió dels i de les quals és de gran valor, tot i això les dimensions del grup s’han de limitar a un màxim de 12 persones per qüestions de funcionament.

World Cafè - 25 de setembre de 2018 a les 19 h a la sala de baix de la Violeta

Es tracta d’un espai on es convoca la ciutadania, per tal que puguin expressar les seves idees i percepcions entorn de diversos aspectes i propostes. El grup es divideix en petits grups de 5 persones, els quals tindran un moderador per cada grup. Es plantegen unes 5 o 6 preguntes diferents, tot i que el número pot variar, comptant cadascuna amb uns 10 minuts de temps de debat. Les preguntes cercaran la recollida de propostes d’accions o petits programes que vagin en la línia de les conclusions de la diagnosi que ha efectuat l’equip tècnic.

La convocatòria serà oberta a tota la ciutadania, per tal de permetre que tothom qui tingui interès en poder venir i aportar la seva visió pugui participar-hi.

Un cop finalitzat el període d’inscripció (data encara pendent de determinar), es farà arribar informació més detallada a les persones inscrites per a que puguin conèixer els temes de debat que es posaran sobre la taula. Per a un bon funcionament de la dinàmica, esperem reunir almenys unes 25 persones.

Descarregueu-vos el resum executiu de la Diagnosi i el primer esbós de les línies de futur

Un resum executiu recopila allò més destacat de l’estudi que s’ha dut a terme, a mode de síntesi. Pel que fa a les línies de futur, seran la base des d’on partirà el desenvolupament de tota la planificació.

» Resum executiu de la Diagnosi i el primer esbós de les línies de futur

Amb el suport de:

Darrera actualització: 26 de setembre de 2018

Més informació

Documentació