Taller masculinitats
Taller paternitats
Exposició Jazz i altres
Exposició treballs aula Patchwork
Sardanes
Concert Cantus Firmus
Miniconcerts de primavera
Cinema
Exposició i conferències Primera República
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Concert Tot celebrant Tete
Fira Ratafia
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Les activitats del Dia de les Dones a Centelles aborden la igualtat de gènere des de diferents àmbits

02/03/2022

Les activitats del Dia de les Dones a Centelles aborden la igualtat de gènere des de diferents àmbits

El del Dia Internacional de les Dones, que es celebra el 8 de març, ens recorda la necessitat de la plena igualtat de gèneres en tots els àmbits. 

Per a commemorar aquesta data, l’Ajuntament conjuntament amb entitats del municipi, ha programat un ampli ventall d’activitats que aborden la igualtat de gènere des de diferents àmbits:

  • Escolta’m és un teatre fòrum que es farà aquest dimecres, 2 de març, entorn de la coeducació en l’àmbit familiar. La coeducació és una metodologia educativa que potencia la igualtat real dels nens i nenes, sense discriminació per raó de sexe, orientació sexual, identitats de gènere o expressió de gènere.
  • Dones pageses en lluita per la sobirania alimentària, és la xerrada que es farà diumenge 6 de març i que tractarà sobre el nou model agroalimentari per part d’Aina Roca, ramadera i veterinària, i d’Eva Carmona, agricultora ecològica i llicenciada en medi ambient.
  • Molt a defensar. Molt per avançar és el nom de l’acte de l’Associació Dones de Centelles a la plaça el mateix dimarts 8 de març a la tarda, que comptarà amb una sardana feminista i amb la geganta, sòcia d’honor de l’entitat. El mateix dimarts també es farà la lectura del manifest, la il·luminació amb color lila de la façana del Palau dels Comtes, un mural reivindicatiu per a joves a partir de 12 anys, i un sorteig feminista via instagram.
  • Invisibles és una ruta itinerant d’arts escèniques i visuals. Una proposta original que es farà el divendres 11 i el dissabte 12 de març oberta a tots els públics i que de ben segur que no deixarà indiferent a ningú.
  • Tuppersex, aquesta activitat per a majors de divuit anys es farà a la Pairona el 12 de març.
  • Interseccionalitats en el feminisme trans*inclusiu, a càrrec d’Elena Crespi, Fina Campàs i Ariadna Marcé, és la sessió que es farà a l’Edifici el Sucre de Vic el dia 22 de març i que tancarà la programació d’actes entorn al 8 de març.
  • Finalment, Dones que deixen empremta, és l’exposició que es podrà visitar a la Sala d’exposicions Niu del Palau del 5 al 20 de març.

Pel que fa a la imatge del cartell del dia de les dones, a la comarca cada any donem visibilitat a una dona de la història. Enguany el cartell està dedicat a Carme Serrallonga Calafell (1909 – 1997), pedagoga i traductora catalana, que va ser una figura clau de la coeducació i l’ensenyament del català sota la dictadura franquista.

Podeu consultar tota la programació dels actes de Centelles a www.centelles.cat/8m