Taller masculinitats
Taller paternitats
Exposició Jazz i altres
Exposició treballs aula Patchwork
Sardanes
Concert Cantus Firmus
Miniconcerts de primavera
Cinema
Exposició i conferències Primera República
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Concert Tot celebrant Tete
Fira Ratafia
Futbol barri
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Punt lila al Carnaval de Centelles

16/03/2022

Punt lila al Carnaval de Centelles

Des de l’Ajuntament treballem perquè Centelles sigui lliure d’agressions sexistes i puguem avançar en el respecte a la diversitat i la igualtat. Moltes de les violències són una realitat que es dona als carrers, a l’espai públic, espais d’oci i a les xarxes socials, i ens cal identificar-les, denunciar i visibilitzar per erradicar-les.

Per aquests motius, el Carnaval de Centelles tornarà a disposar de Punt Lila destinat a informar, sensibilitzar, prevenir i abordar agressions sexuals i violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

Per les característiques de l’activitat, enguany el Punt lila serà en format itinerant i en format fix:

  • Punt lila itinerant: Dues parelles d’agents d’igualtat, identificades amb armilles liles, estaran a la concentració de carrosses i comparses, i seguiran el recorregut de la Gran Rua de Carnaval.
  • Punt lila fix: Carpa del Punt lila a la zona del Pavelló Municipal, on les agents d’igualtat estaran visibles i localitzables des de l’arribada de la Rua fins a la finalització de la festa amb DJ a les 12 h de la nit.


Les quatre agents d’igualtat que estaran a la Gran Rua del Carnaval i al Punt lila de la festa final són professionals especialitzades en prevenció de violències masclistes i LGTBI-fòbiques, coneixedores del Protocol Lila (Protocol marc per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics d’oci a Osona), i es coordinaran amb Vigilants Municipals i personal de seguretat.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament promou que Centelles sigui un municipi lliure d’agressions sexistes.