Festa Major
Piscina estiu
Exposició Premi Centelles
Teatre Terra baixa
C El musical
Protocol seguretat oficines municipals
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

BAN 11 de setembre

05/09/2018

BAN 11 de setembre

Després d’una intensa activitat durant els últims dies d’agost i primers de setembre en la nostra Festa Major d’estiu, tot seguit ja ens encaminem cap a les altres celebracions que van venint, i la primera d’elles és la de l’11 de Setembre, que és un referent per al nostre país i és la fita en la qual ens retrobem per fer d’aquesta data una diada reivindicativa, cultural i de rememoració del nostre passat històric.

No podem deixar de banda que aquest últim any ha estat molt intens i han passat coses molt greus al si de la nostra societat que fan que tinguem persones empresonades per defensar les seves posicions polítiques i que hi hagués un trencament del nostre autogovern aplicant l’article 155 de supressió de la nostra identitat política.

En primer lloc hem de reivindicar l’alliberament de totes les persones que estan empresonades preventivament i que tot i que la justícia pot exercir la seva responsabilitat de fer complir les normatives és totalment injustificat que aquestes persones estiguin mancades de llibertat, i més sense haver estat jutjades.

En conseqüència hem de reclamar l’alliberament immediat d’aquestes persones i apostar per la taula de negociació que s’ha obert entre les dues parts per tal de buscar una solució digna, que satisfaci els elements essencials de les parts enfrontades. Això significa un exercici en el qual plegats hem de deixar de pensar solament en la nostra posició i hem d’intentar buscar un denominador comú que també ens faci entendre la posició de les altres persones. I des d’una forma pacífica cal buscar la millor entesa comuna pel bé de tots els ciutadans i ciutadanes del nostre país.

Pensem que cal fer un esforç de superació de posicions maximalistes d’ambdues parts i ens cal una anàlisi profunda de per què hem arribat fins aquí i per què no hem trobat els paràmetres adequats que ens facin entendre on vivim i quines són les posicions no solament del conjunt de l’estat espanyol, sinó també d’Europa i del món.

I solament quan trobem aquest denominador comú, la comunitat internacional ens obrirà portes per tal que siguem reconeguts, ja que és molt difícil en un món tan interrelacionat com el que vivim i amb tants interessos econòmics i polítics de totes les parts, i que una Europa que viu una profunda crisi d’identitat per la immigració i per la pèrdua de pes específic al món vulgui embrancar-se en noves aventures sense tenir clar fins on pot arribar aquesta.
Hem de tenir la mà estesa i nosaltres des del si del nostre Ajuntament, la hi tenim per a totes les parts en pro de la convivència local. Una mà que hem d’intentar que comporti l’enteniment necessari, perquè tots i totes ens puguem sentir còmodes en aquesta societat que hem anat construint al nostre municipi i que ha estat una societat lliure, democràtica i de comprensió d’uns i altres. Perquè l’estat de dret no és només una elecció o una votació, la democràcia és una actitud que hem d’exercir constantment, que cada una de les persones hem d’entomar perquè enfront d’aquesta actitud podem trobar els elements necessaris per a entendre’ns.

Amb tot, us animo a participar dels actes institucionals que fem, com són la Marxa dels Vigatans, el concert amb la Societat Coral La Violeta i les sardanes, a més de posar senyeres i domassos al balcons.
Que tinguem molt bona diada.


Miquel Arisa i Coma
Alcalde


Centelles, setembre de 2018