Botiga al carrer
Ruta Cerdà
Alcalde respon. Instagram live
Festa solidaritat i interculturalitat
Exposició Aprofitart nens
Exposició Ombres
Aiguagim
Flama Canigó
Cinema
Dansa integrada
Futbol barri
Diada castellera
Agenda Biblioteca
Activitats Joves Estiu
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ajut per a garantir l'ingrés mínim vital

09/07/2020

Ajut per a garantir l'ingrés mínim vital

El dia 1 de juny de 2020 es va aprovar el Real Decreto-ley 20/2020, de 29 de mayo por el que se establece el ingresso mínimo vital.

Aquest tràmit és competència de l’INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social) amb col·laboració interadministrativa.

Vist que en aquests moments, les oficines de l’INSS no ofereixen una atenció presencial del 100%, i donat que és un tràmit que la persona pot fer de forma autònoma,  on-line, s’ha obert una espai d’orientació i assessorament professional a les persones/famílies que presenten dificultats en habilitats o que no compten amb suport tecnològic per realitzar aquest tràmit.

Els objectius de l’espai són quatre:

  • ORIENTAR i ASSESSORAR a la persona perquè de forma autònoma pugui fer-se el tràmit de l’ingrés mínim vital.
  • DETECTAR si hi ha altres tràmits relacionats amb el món laboral que la persona pot fer-se de forma autònoma, i no els sap realitzar (tramitar el DARDO, tramitar IdCAT mòbil, cita prèvia al SOC, creació d’un gmail, sol.licitar història de vida laboral, certificat d’antecedents sexuals...)
  • ATENDRE aquestes altres demandes laborals i DERIVAR-LES en un futur al servei Club de la Feina (dimarts tarda i divendres matí)
  • DONAR A CONÈIXER el servei del Club de la Feina

Les persones que es poden beneficiar d’aquest servei seran detectades i derivades des de Serveis Socials i des de la borsa de treball.

Si alguna persona o família valora que pot ser candidat a aquesta prestació poden adreçar-se a: Serveis Socials de Centelles al tel. 938 810 400 (de 9h-14.30h) i promoció econòmica al tel. 938 811 257 (de 9h-14h)

El funcionament d’aquest espai serà un treball conjunt entre l’Equip Bàsic d’Atenció Social Primària, Promoció Econòmica (borsa de treball i club de la Feina) i Escola d’Adults.

Els dies d’atenció serà dilluns o dimecres en horari de matí. A partir de l’agost es valorarà la continuïtat, en funció de la demanda.