Exposició romànic
Exposició romànic
Escenari secret
Campanya emergència
Cinema
Caminada popular
RunahART
Premi Centelles
Agenda Biblioteca
Teatre solidari
Mercat del Trasto
Imprimir Ajuda'ns a millorar Comunicació

Ple municipal del 28 de juliol de 2021

30/07/2021

Ple municipal del 28 de juliol de 2021

Assistents: Josep Paré Aregallalcalde president, PSC-CP. Josep Arisa Argemí, regidor, PSC-CP. Anna Chávez Calm, regidora, PSC-CP. Antoni Castells Preseguer, regidor, PSC-CP. Neus Verdaguer Paré, regidora, i Víctor López Coronas, regidor, PSC-CP. PSC-CP. Alfons Giol i Amich, regidor, ARAJUNTS-AM.. Maria Dolors Morera i Ayza, regidora, ARAJUNTS-AM. Dolors Calm Morera, regidora, FEM CENTELLES. Víctor Barquer Cruz, regidor, CUP-TSP-AMUNT. Maria Carme Sayós Motilla, regidora, JxCAT-JUNTS. Úrsula Serradelarca Rivera, regidora, PRIMÀRIES. L'alcalde excusa l'assistència, per motius de salut, de Carla Ferré i Castro, regidora, ARAJUNTS-AM. Actua com a secretaria Maria Àngels Bardolet.

A les 9 del vespre amb la benvinguda de l'alcalde comença la sessió.

ORDRE DEL DIA
1. Aprovar, si escau, l'esborrany de l'acta de la sessió anterior (de 30 de juny de 2021). L'acte anterior es vota afirmativament per unanimitat.

2. Aprovar, si escau, els dies festius locals de l'any 2022 (Expedient número 3037-0001/2021). Les festes seran l'1 de setembre i el 31 de desembre dies dels patrons del municipi, sant Llop i santes Coloma. Cap dels regidors té res en contra i, per tant, s'aprova per unanimitat.

3. Aprovar, si escau, la creació de la societat "Centelles Formació i Coneixement, SLU" (Expedient número 1190-0001/2021).
Chávez explica que "necessitàvem un canvi en el tema actual i calia dotar d'eines a Centelles Formació i Coneixement, estem per anticipar-nos a futurs canvis".
Morera "tenim dubtes tècnics i no entenem que no hi hagi consens polític. Voldríem saber com quedarà la formació de persones adultes".
Calm expressa que no tenen prou informació "fer una SL no millora la representació de l'Ajuntament". També diu que veuen moltes incògnites i demanen si serà viable.
Sayós "no podem oblidar que Centelles Formació serà una bona manera de gestionar".
Chávez explica la situació de la Fundació que porta l'educació d'adults "estem en uns moments de canvi i pandèmia, però confiem poder seguir endavant". S'ofereix a parlar de la qüestió amb qualsevol regidor.
Voten afirmativament tots els regidors/es menys Calm que s'absté.

4. Aprovar, si escau, el Pla Director de Participació Ciutadana (Expedient número 1287-0005/2021).
Barquer "primera acció que ens han de permetre una participació ciutadana al poble" va dir que el Pla està articulat en 5 punts i que s'ha treballat amb diversos sectors del municipi.
Morera assegura que marca el camí de la participació ciutadana i recorda que el seu grup ha fet aportacions.
Calm diu que valoren positivament el Pla i que li agradaria que puguin participar tots els grups del consistori.
Sayós destaca que el seu grup està a favor dels processos participatius "que són garantia democràtica".
Votació: tots els regidors i regidores voten afirmativament.

5. Donar compte de la relació de decrets de l'Alcaldia, adjunta, de 14 de maig a 20 de juliol de 2021 (Expedient número 1038-0001/2021).
S'ha repassat en junta de portaveus uns dies abans. Giol critica la funció del secretari
dimissionari del municipi, Francesc d'Assís Serras Ortuño. Parla del Palau dels comtes i una adjudicació recent per fer la teulada.
Paré agraeix la feina de la Bardolet, que fa de secretaria accidental. "Treballem per proveir la plaça com més aviat millor". Recorda que des de l'equip de govern treballen per tenir energies alternatives als locals municipals.
Paré contesta a Giol sobre el Palau "només hi ha hagut una empresa que s'hi ha presentat i creiem que reuneix les condicions".
Castells parla de les neteges de terrenys que es fan cada any "per evitar perills".
Calm entra en una picabaralla amb l'alcalde pel tema del secretari. Pare li retreu que no s'atengui a la realitat, cosa que ella nega.

6. Afers urgents. Es vota incloure un punt per parlar d'una moció, amb el vot unànime del ple. Es tracta d'una moció a favor de l'amnistia de persones exiliades o encausades. Es demana llibertat d'expressió i reunió. Que les Corts espanyoles aprovin una llei d'amnistia.
Es vota afirmativament per part de tots els regidors/es.

7. Precs i preguntes. Paré demana als grups que facin totes les preguntes de cop. Comença Ara-Junts-AM. Giol que d'entre altres preguntes demana perquè van tan ràpids els cotxes de Centelles en alguns carrers com el Sant Josep i el de Tarragona. Morera diu que no hi ha molt bona neteja al poble. I sobre el camí escolar que diu no és prou segur. L'equip de govern respon, Castells diu que pensen millorar el tema de la velocitat excessiva i que treballen per solucionar-ho. Arisa diu que el pla de neteja que porten a terme actualment ha millorat el problema. López sobre el camí escolar diu que la manera que estava format es va desfer i volem defensar els accessos escolars i recorda que han fet un aparcament prop de l'Institut per facilitar l'accés dels alumnes als centres de la zona del Pere Barnils. Fem Centelles demanar entre d'altres com millorar els sorolls, com s'ha adjudicat la pista del casal Macià. Chávez diu que es contestaran al proper ple o en comissió de portaveus.

Paré acomiada el ple desitjant a tothom un bon estiu.

» Convocatòria, ordre del dia i acta